Arbetet med Persona 5 tar äntligen fart, då den nya spelmotorn äntligen är klar. Dessutom utvecklas ett helt nytt fighting-spel till Xbox 360 och Playstation 3 samt en remake av Persona 4 till PS Vita.

Nu är teamet bakom Persona-spelen redo att påbörja arbetet av, som spelets producent Katsura Hashino, uttrycker det "nästa numrerade del i serien". Namnet Persona 5 är således inte officiellt, men räkna med att en utannonsering ligger nära.

Till skillnad från det omtalade #Catherine, där en tredjepartsmotor används, har Team Persona skapat en ny och helt egen spelmotor. Nu är den klar och själva produktionen av spelupplevelsen kan komma igång. Hashino är regissör, Shigenori Soejima är karaktärsdesginer och Shouji Meguro kommer figurera som kompositör. Alla nyckelmedlemmar är med andra ord på plats.

Väntan på nästa Persona har varit lång, men ser dessvärre ut att bli ännu längre då Hashino varnar för en lång utvecklingsprocess.

Men som plåster på såren har #Atlus utannonserat två ytterligare titlar.

#Persona 4 The Golden är en remake av #Persona 4, men till skillnad från tidigare remakes till PSP kommer den här till PS Vita. Några saker som tillkommer är en ny karaktär, betydligt mer röstskådespeleri, nya filmer och möjligheten att få hjälp av andra spelare, via 3G eller Wi-fi, när du är illa ute.

Det andra spelet, #Persona 4 The Ultimate In Mayonaka Arena, är lite överraskande ett renodlat fighting-spel som släpps i arkadhallarna våren 2012 och till Playstation 3 och Xbox 360 senare några månader senare, som kommer att få ett exklusivt story-läge. Spelet utspelar sig två månader efter Persona 4 och innehåller karaktärer från både #Persona 3 och Persona 4. Atlus utvecklar titeln tillsammans med #Arc System Works.

Bilden föreställer ett gäng glada skolkidz från Persona 4

Tack till Arizato för detta #nyhetstips!
Respekterar din åsikt till fullo, jag kan förstå att du kände dig förådd. Shin Megami Tensei har alltid varit och är fortfarande en väldigt "mörk" spelserie, jag gillar Persona 3 mer eftersom det är mörkare än 4. Fyran blir dock otrolig mörk i slutet.... 06/09 Bra att du tog upp det där, jo jag har spelat igenom hela spelet på två olika utgåvor. Köppte först P3 och spelade igenom det, sen köpte jag P3:Fes och gick igenom upplevelsen igen. Visst blev man lite snurrig men vad jag ville framhävda var att: Om spe... 06/09 Spelade du igenom The Answer då? Epilogen som dök upp i FES-versionen av Persona 3. Där förklaras det ju varför Persona 3 slutade som det gjorde. Dessutom avslutar The Answer storyn på ett mycket bra sätt. Det finns trots allt en väldigt bra anledning... 05/09 En annan sak som var lite obekväm var ju att världen målas upp som levande, Det betyder att saker inte händer enbart när du är innvolverad. De teman som spelas gör det därför obehagligt när man spelar trogen mot En av tjejerna. Det till exempel att Mits... 04/09 Helt rätt. Visst är jag en romantiker och "gillar tjejer", men det kändes ruttet. Yukari exempelvis sade ju uttryckligen att man var hennes och alltså inte skulle dejta andra, för att sedan aldrig nämna det igen när man väl var "färdig" men hennes socia... 04/09 Kände mig alltid som en skitstövel i P3, var tvungen att romanticera alla flickor för att kunna knyta starkare social links. Tänk lite på vad man det man gjorde innebär för de flickor vars hjärtan och förtroenden krossades. P4 gjorde det bättre, men jag... 04/09 Är det alltså en BJ-anspelning på Pocky-godiset vi ser? :up: 04/09 Kika även på Gamepro där Kat Bailey listar (http://www.gamepro.com/article/features/222637/the-characters-we-want-in-persona-4-the-ultimate-in-mayonaka-arena/) vilka SMT-relaterade karaktärer hon vill se i fightingspelet. K/Catherine är inte omöjligt... 04/09 Kan bara instämma i ovanstående talares ord. Helt underbara nyheter! Atlus är ett av få japanska spelföretag som fortfarande levererar inom j-rpg-genren. :) Gillar "Bocky"-godiset också, förövrigt. ;) 04/09 Det här är nästan hur bra som helst. P3P är ett av de bästa spelen jag spelat, och BlazBlue ett av få fighters jag gillar. Vita var jag redan sugen på sedan tidigare. Nu får vi både ett toksnyggt och intressant fightingspel, en hottad version av P4 (ett... 04/09
Skicka en rättelse