Nu är teamet bakom Persona-spelen redo att påbörja arbetet av, som spelets producent Katsura Hashino, uttrycker det "nästa numrerade del i serien". Namnet Persona 5 är således inte officiellt, men räkna med att en utannonsering ligger nära.

Till skillnad från det omtalade #Catherine, där en tredjepartsmotor används, har Team Persona skapat en ny och helt egen spelmotor. Nu är den klar och själva produktionen av spelupplevelsen kan komma igång. Hashino är regissör, Shigenori Soejima är karaktärsdesginer och Shouji Meguro kommer figurera som kompositör. Alla nyckelmedlemmar är med andra ord på plats.

Väntan på nästa Persona har varit lång, men ser dessvärre ut att bli ännu längre då Hashino varnar för en lång utvecklingsprocess.

Men som plåster på såren har #Atlus utannonserat två ytterligare titlar.

#Persona 4 The Golden är en remake av #Persona 4, men till skillnad från tidigare remakes till PSP kommer den här till PS Vita. Några saker som tillkommer är en ny karaktär, betydligt mer röstskådespeleri, nya filmer och möjligheten att få hjälp av andra spelare, via 3G eller Wi-fi, när du är illa ute.

Det andra spelet, #Persona 4 The Ultimate In Mayonaka Arena, är lite överraskande ett renodlat fighting-spel som släpps i arkadhallarna våren 2012 och till Playstation 3 och Xbox 360 senare några månader senare, som kommer att få ett exklusivt story-läge. Spelet utspelar sig två månader efter Persona 4 och innehåller karaktärer från både #Persona 3 och Persona 4. Atlus utvecklar titeln tillsammans med #Arc System Works.

Bilden föreställer ett gäng glada skolkidz från Persona 4