Den som följt utvecklingen av Sonys tv-spelssystem [[Playstation 3]] vet att handkontrollen upprepade gånger reviderats - inte sällan med hård kritik som följd. Som FZ tidigare kunnat berätta väntas den slutliga versionen - kallad Sixaxis - till både form och funktion påminna om handkontrollen till [[Playstation 2]]. I en tvåsidig förhandsgranskning hos spelsajten IGN är omdömet dock allt annat än smickrande.

"- Personligen så kan vi inte hjälpa att känna att Sixaxis (som den nu kallas) tråkigt nog har blivit förbisedd i jämförelse med resten av Playstation 3. Jämfört med Microsofts überbekväma Xbox 360-kontroll så känns Sixaxis billig, plastig, obekväm och oroväckande lätt - nästan som den skulle flyga ur dina händer under mer intensiva speltillfällen."

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Playstation_3/ps3_uppatstaende.thumb.jpg" width="53" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
En månad kvarIGN ger handkontrollens frontknappar - de som man normalt vilar pekfingrarna mot - en extra känga och konstaterar att de exakt en månad innan den nordamerikanska butikslanseringen fortfarande känns ofärdiga och oergonomiska. Huruvida kritiken är befogad eller inte lär framtiden utvisa. Räkna dock med att andra hårdvarutillverkare i vanlig ordning kommer att ta fram egna handkontroller och andra tillbehör även till Playstation 3 så snart konsolen lanserats.

?

Vad tycker du? Hur viktig är en genomtänkt handkontroll? Borde Sony ha behållt den så kallade bumerang-modellen? Brukar orginaltillbehör vara bättre än tredjepartskopior? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

asså är alla xbox - xbox 360 älskare här... PS2 kontrollen e ju den bästa handkontrollen som finns... inte kanske för att xbox kontrollen den mindre e dålig men PS2 kontrollen rockar ju.... ps.( faan vad skit man komemr få för det här haha) 23/10 Antar att deras kontroller är av samma typ som deras bilar, passar inte oss stora skandinavier. Tänker mig numera noggrant för innan jag går in i en Japansk bil, fastnade nästan i en. :) 18/10 Jag håller med, känns som att dom är alldeles för rädda för att stå ut lite, och folk skulle ju förr eller senare vänja sig vid utseendet på kntrollen. Och inte fan skulle dom sälja färre konsoler pga utseendet. 17/10 PS2-kontrollen är bra, det enda jobbiga är att kunna trycka på fyrkant och triangel samtidigt, eller kryss och cirkel som man ibland behöver på t ex fightingspel. Edit: Eller glöm det, man kan ju binda två knappar... :P 17/10 Snyft för att den inte är bra kanske? Och för att det har kommit andra kontroller som visar att det går att göra bra mycket bättre och skönare kontroller? Och som sagt dem sågar ju inte den, utan dem klagar på hur trigger knapparna är utformade och på... 17/10 Varför klaga på en kontroll som funnits i flera år nu!? 17/10 Befriande med lite kritik i en preview, annars brukar det allra mesta hyllas i förstadiet, och först efteråt får man (bittert) erfara vilka brister som finns... det gäller iofs både spel och hårdvara. 17/10 Om du läser hela artikeln som skriver de faktiskt en hel del positivt om PS3... det här om att handkontrollen är lätt och lite taskiga pekfingerknappar är ju i princip de enda negativa på två sidor... 17/10 IGN är en bunt idioter som är Xbox360 fanboys ! Dem är ju fan inte kloka 17/10 Tycker som de flesta andra att 360-kontrollen är bäst. Har dock en logitech-hk till min ps2 som enligt mig äger det mesta... hoppas logitech gör en liknande till ps3 då... 17/10
Skicka en rättelse