Att det senaste året varit tufft för Sonys [[Playstation 3]]-avdelning vet sannolikt den som följt utvecklingen av företagets kommande [[konsol]]. Motgångarna - därbland förseningsbesked, en hög prisnivå, kraschbenägen [[hårdvara]], fallande aktier och svalt intresse bland utvecklare - har i det närmaste varit ett stående inslag i spelbranschens nyhetsbevakning.

Även om Sony själva i viss utsträckning slagit kritiken från sig uttrycker andra parter oro över hur tv-spelssystemet beskrivs i media. Japanska Capcoms amerikanske marknadschef Charles Bellfield bedyrar för branschsajten Next-Gen.biz hur han själv tror på Sony och uttrycker samtidigt önskemål om att Playstation 3 får en mer attraktiv massmedial bild:

"- Jag måste erkänna att jag skulle vilja se att pressen visar fler positiva aspekter av Playstation 3 än vad man gör just nu."

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Playstation_3/ps3_isometrisk.thumb.jpg" width="100" height="71" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
Hårt utsatt?Bellfields uttalande - i sammanhanget lika ovanligt som anmärkningsvärt - har goda förutsättningar att röra upp känslorna hos dem som värnar om en fri och kritiskt granskande press. Huruvida Capcom i branschdebatten får stå till svars för sitt uttalande torde stå klart inom några dagar. FZ håller ett fortsatt vakande öga på händelseutvecklingen.

?

Vad tycker du? Är Bellfield inne på rätt spår? Är pressen för kritisk mot Playstation 3 - eller skall den jaga speljättarna med blåslampa? Är det överhuvudtaget Bellfields uppgift att uttala sig i frågan? Sjung ut dina åsikter om mediarapporteringen av Playstation 3 i FZ:s forum!

Ja självklart är de så och jag håller med. Det är väldigt mycket fokus på just PS3 och Sony just nu. Men det ja ville ha sagt med mitt förra inlägg är det att det är deras egna fel. Hade det inte varit för att dom varit så stora i munnen (om man får anv... 18/10 Säkerligen är det så, men det gör det ju inte rätt ^^ Men det är klart, det var ju precis det omvända när första generationens Playstation kom. Trist är det iaf 18/10 Kan bero på att Nintendo är en underdog i dagsläget och att Sony för tillfället är den största aktören med sin PS2. Det är enklare att snacka skit om jättar som är kaxiga. 18/10 Håller med Nosnos helt sjukt att ingen skrivit något om det... 18/10 Självklart har Sony klantat sig... men det är rätt talande att när Sonys maskiner låser sig på TGS så vet alla om det, men när Wii fryser på Digitallife så är det inte alls lika många som rapporterar, trots att det borde vara en minst lika stor nyhet...... 18/10 Ja säger så här, och jag tycker det är ganska enkelt. "Som man bäddar får man ligga" "Är man med i spelet, får man spelet tåla" osv osv.. Sony har fått mycke skit nu.. men det är lite deras egna fel. Om man öppnat munnen och prisat sin konsol till höjde... 18/10 Jag tycker att dom har sagt för mycket i förväg som inte visat sig vara sant. Och grejer som kanske inte varit så himla bra. Sen är ju de hatade av priset också. De har ju varit många tragiska lägen gällande PS3:n, t.ex då de kraschade på TGS i år. Enli... 17/10 Kanske för att det hände för 6-7 år sen? 17/10 Han borde ta upp det med Sonys public relations-avdelning istället för spelpressen. 17/10 Tror de flesta utvecklarna till PS3 börjar bli lite skakis... De utvecklar spel för många miljoner (PS3 är den dyraste plattform att göra spel till denna generation) och med all negativ publicitet Sony och PS3 fått så ser de en flopp antågande och många... 17/10
Skicka en rättelse