Det har länge snackats om att betatestet av #Star Wars: The Old Republic ska dra igång nu i september och så blev också fallet. I Nordamerika. Vi européer får dessvärre vänta ytterligare ett par veckor och enligt community manager Chris Collins är det främsta skälet av logististisk typ.

– Först och främst stundar en färsk build av spelet. Det är en rejäl nyversion vilket innebär att karaktärer kommer att rensas och det kräver också en ny klient. Den nuvarande klienten väger in på 27GB och om vi skulle bjuda in massor av folk idag skulle alla behöva ladda ner klienten. Chansen är dessutom stor att de skulle behöva göra det igen till och börja om med sina karaktärer från i veckan, skriver Collins.

Vidare ska de första lokaliserade (översatta) versionerna ingå i nästa version vilket gör dem lämpligare för de länder som vanligtvis har den lösningen. #Bioware ska också ha haft problem med systemet som skickar ut nycklarna vilket omöjliggjorde att bjuda in européer redan för några veckor sedan. Grus i maskinieret, käppar i hjulet och fekalier i fläkten således.