Marknadsanalytiker menar att fysiska spel blir omsprungna inom två år. Håller du med?

När vi varje vecka rapporterar om vilka spel som sålts mest i Sverige utelämnas alltid den digitala försäljningen eftersom få återförsäljare vill rapportera den statistiken. Marknadsanalytiker på företaget DFC Intelligence menar dock att spel köpta via nätet kommer att passera den traditionella försäljningen i omsättning år 2013.

Siffrorna de har använt baseras både på traditionella spelplattformar men även enheter som erbjuder spel som en sekundär funktion, såsom mobiler. Då räknar de också med att nya konsoler från #Sony och #Microsoft lanseras först år 2014. Analytikern David Cole menar även att det var finanskrisen som låg bakom att allt fler utgivare valde att erbjuda sina spel gratis och iställer förlita sig på mikrotransaktioner.

Jag tror nog att det är så trots allt. Hade haft siffror att skryta med hade de redovisat. Det var väl någon titel som redovisades digitalförsäljning här på FZ och det rörde sig om 20% av total försäljning. Kan säkert variera stort mellan titlar - men... 19/09 "När vi varje vecka rapporterar om vilka spel som sålts mest i Sverige utelämnas alltid den digitala försäljningen eftersom få återförsäljare vill rapportera den statistiken." Det kanske är därför som så många förstår-sig-påare, förlåt, analytiker säger... 11/09 Har helt gått över till att köpa digitalt, köper dock mest på olika reor för att slippa betala fullpris. Orkar inte hålla på och pilla med fysiska skivor och det där med att ha någon sorts samling att visa upp med kartonger och fodral är lite väl....... 09/09 När digitala återförsäljare har samma schyssta priser som i butik... Till den dagen så kommer jag forsätta handla hos webhallen. Nya spel brukar väl för det mesta inte vara så mycket dyrare digitalt, det är när dom är lite äldre och fortfarande kostar... 08/09 Köper alla mina spel på skiva. Det med online (steam, Origin) där köper man rätten att få spela spelen så länge de tillhandahåller dem, men man äger aldrig spelet. 08/09 DD är helt klart framtiden men som kund är det alltid bäst med val så därför tycker jag inte boxad version ska försvinna helt. Något som är synd med DD världen runt är just nerladdningshastigheten och internetbegränsningar. 08/09 Jo det gör dem ofta. Hade kunna vara så att jag betalat det dubbla dock, för att få ha det på steam samt få det direkt. Steams många funktioner väger upp för priset. .... däremot så är steams funktioner halvtfungerande, supporten är fattig och jag komme... 08/09 Har köpt ett enda spel digitalt från PS Store - men det var så bökigt så det gör jag inte om. Sedan fungera konkurrensen förträffligt via butik. Digitalt är ju inte så att samma antal butiker säljer digital som har boxversioner så konkurrens blir sämre... 08/09 Mycket bättre med digitalt, vet inte hur många skivor, manualer och liknade jag har slarvat bort genom åren, super kul när man ska installera ett gammalt spel och upptäcka att skivan/manualen är borta och det inte går. 08/09 Jag gillar att ha koll på varan som man köper. Steam kan ju läggas ner och du skulle förlora alla spel :/ Fast det händer att man skaffar spel från gog.com också. Det är mer praktiskt att köpa spel därifrån när det ingår full kompanilitet med Windows 7... 08/09
Skicka en rättelse