Branschen når 50 procent digital försjäljning år 2013 - Paradox är där och förbi.

Tidigare idag skrev vi om att analytikerföretaget DFC Intelligence tror att den digitala spelförsäljningen kommer att passera den fysiska år 2013 men svenska #Paradox Interactive är redan där, och förbi. Idag säljs nio av tio av deras titlar digitalt. Vi frågade företagets VD Fredrik Wester hur det kommer sig och det varit en medveten strategi.

– Det har varit mycket medvetet att gå digitalt; pengarna kommer snabbare, distributionen är bättre för kunderna och vi kan enklare kontrollera produktflödet. När vi startade GamersGate 2006 var det för att nå ut till alla kunder som inte kunde nå våra spel i butik, idag drivs vi dock som helt separata bolag.

Tror du att siffran kommer att öka?

– Jag tror att det kommer att bli nästan 95% när vi räknar ihop året, och jag tror på en ökning under 2012.

Finns det några nackdelar med inte sälja fysiska exemplar?

– Jag har hittills bara sett fördelar, dock får vi börja ge ut mer Collectors Editions så att man kan köpa spelet i fysisk form om man vill.

Intresset för det fysiska produkterna dog när de slutade använda de stor flashiga kartongerna :/ 09/09 För mig går det snabbare att installera digitalt nedladdat än med skiva. Det som ligger på skiva är ändå för det mesta en buggig historia som man måste leta patchar till. Sitta och knappa koder och byta skivor, nej tack. Jag fick nog av sådant när jag... 08/09 "Hur som helst, jag har för mig Paradox har en egen online-store men visst köper väl den stora massan gamers Paradoxspel via Steam?" Nopp, köpt alla mina Pdox spel på GG. 08/09 Borde stå "digitalförsäljning" eller "digitala försäljning" i titeln. ;) 08/09 Föredrar absolut Gamersgate framför Steam. Ofta är det bättre erbjudanden, och i de flesta fall är det bara att ladda hem installationsprogrammet och så får man får en produktnyckel, precis som när man köpte spel på CD för 10 år sedan innan all DRM-bull... 08/09 Paradox är ju dlc mjölkare som alla andra. Hemskt. 08/09 Jag har inget emot att köpa spel digitalt, men när rätt många spel ligger över 10gb och mitt 8mb bredband toppar 6.9mb så föredrar jag skivor >.< Det går helt enkelt mycket fortare att vänta en timme på bussen, åka ner till Game på stan, prata lite med... 08/09 Om de medvetet begränsar sig till digitalt så blir det väl digitalt - det är väl inget konstigt. Har köpt ett enda spel digitalt från PS Store - men det var så bökigt så det gör jag inte om. Sedan fungera konkurrensen förträffligt via butik. Digitalt... 08/09 Köper fysiska exemplar om det är billigare än t.ex. Steam (då de flesta spel använder sig av steam ändå) men om det kommer en snäsig Collectors version så finns det ju inte så mycket man kan göra än att skaffa en fysisk version. Men om Steam har någon... 08/09 Den första frågan löd "Var köper du flest spel?" och frågan här löd "Hur föredrar du att köpa spel?". Två väldigt olika frågor det vill säga. 08/09
Skicka en rättelse