Eiji Aonuma: Efter att jag spelade Zelda för första gången så tänkte jag att jag aldrig någonsin skulle vilja göra ett spel som det.

#Nintendos Eiji Aonuma har regisserat den klassiska Zelda-serien sedan slutet av 1990-talet, då han tog över ansvaret från Zelda-skaparen Shigeru Miyamoto. Men i en intervju erkänner han att han aldrig klarat det första Zelda-spelet och att han inte har speciellt varma känslor för den legendariska NES-titeln.

– Jag har faktiskt aldrig klarat det. Det känns nästan som att det inte finns något spel som är svårare än det. Varje gång jag försöker spela det får jag "Game Over" några gånger för mycket, och ger upp halvvägs igenom, säger Eiji Aonuma.

– Efter att jag spelade det första Zelda för första gången så tänkte jag att jag aldrig någonsin skulle vilja göra ett spel som det.

Istället var det Super NES-titeln #The Legend of Zelda: A Link to the Past som gjorde Eiji Aonuma till ett fan av serien. Han nämner särskilt den spännande världen – och känslan av att utforska den – som spelets starka sidor.

Nästa Zelda-spel heter #The Legend of Zelda: Skyward Sword. Det släpps till Wii den 18 november.

Vilka klassiska spel har du aldrig klarat? Erkänn dina synder i kommentarstråden nedan!

Bilden: så här glad är Eiji Aonuma över att slippa spela Zelda 1 till NES.

Skicka en rättelse