Att det ska gå att köra Linux på [[Playstation 3]] har varit känt sedan länge men inte till vilken utsträckning. Idag rätas många av frågetecknen kring pingvinlösningen ut och det verkar bli ett riktigt starkt försäljningsargument.

Företaget Terra Soft står bakom projektet som baseras på distributionen Yellow Dog som släpptes första gången 1999 och förutom själva operativet har bland annat den populära webbläsaren FireFox, epostklienten Thunderbird och OpenOffice implementerats.

Amen to that! XBMC är helt underbart, och om PS3 kan köra det och koda av H264 ordentligt (vilket ju inte gamla xbox pallar) är det ett givet köp. Kan man sen spela någon gång ibland också så är ju det trevligt :) 18/10 Nu har jag ingen större koll på termerna här men Sony har ju tidigare sagt att man kommer kunna köra homebrew på Linux... och det är väl egenutvecklad mjukvara? 18/10 Att ha den öppen för hemmakodare skulle nog vara det smartaste jag hört från ett stort företag på länge. Fan va coolt om det skulle växa upp en community liknande demogrupper till c64:an. Massvis med smarta grabbar som plockar fram det bästa som den uni... 18/10 Man ska ha ett OS för att kunna starta den kanske?... 18/10 Jag fattar inte vad man ska ha en webbläsare i en konsoll för, inte heller varför man ska ha ett OS i den. 18/10 Håller med. Jag är ärligt inte särskilt sugen på en PS3 alls men om denna möjlighet finns så är det mycket möjligt att jag köper en PS3 bara för att få tillgång till communityn som troligen kommer bli rätt lik den som xboxen har. Sen att jag får en kons... 18/10 Är nog tyvärr böjd att hålla med. Vore helt enkelt för bra för att vara sant. Om de ska stödja fri programvarautveckling, opensource och hela baletten till konsollen så hade de nog gått ut med detta redan. Men man kan alltid hoppas. Kommer det en PS3-ve... 18/10 Valet är ditt, jag har alltid varit nöjd när jag kört Redhat / Fedora. 18/10 Äntlingen blir det kanske lite tryck på Adobe att fixa en fungerande flash-version för Linux :) Edit: Btw, Sony investerar i användarvänlig Linuxutveckling? Ljusa tider! 18/10 Betyder detta att vi kommer kunna skapa eget content till ps3? 17/10
Skicka en rättelse