Det massiva onlinekriget kanske börjar betatestas redan innan året är slut.

Den svårt svultna genren massiva onlineshooters får framöver tillskott i form av #Planetside 2. Spelet skippar traditionell månadsavgift till förmån för någon sorts free-to-play-upplägg, berättar #Sony Online Entertainment-chefen John Smedley.

Han har pratat Planetside 2 med den kinesiska sajten [17173.com http://news.17173.com/content/2011-09-08/20110908082808374,1...., men missar i översättningen och vissa andra kommunikativa missar har lett till feltolkningar, varför han senare gått ut och kommenterat frågorna på annat håll. Helt klart är emellertid att spelet blir av free-to-play-modell, och Smedley antyder att en #League of Legends-liknande modell kan bli aktuell.

Vidare tycks man ha kommit en bit i utvecklingen. En beta kan i bästa fall dyka upp redan innan året är slut och uppemot 2000 soldater ska kunna drabba samman, uttolkar MMO Site från den kinesiska intervjun.

Planetside 2 avtäcktes i början av juli i somras. Mer information om vad som väntar återfinns i tillkännagivandet.

av alla mmo jag spelat så var ettan den jag hade mest roligast i, men precis som i SWG så sabbar SOE allting med puckade patcher. hoppas innerligt att de har lärt sig några dagar satt jag bara och lekte med min spiker som infiltrator, pew pew pew, 4 död... 13/09 Gällande LoL har du inga fördelar alls. Riot points = RP används för SKINS på karaktärer. RP kan också användas för att köpa champions men dessa kan man skaffa med spelets egen ingame currency utan problem. Även om många champs är dyra så börjar priser... 13/09 Många av F2P spelen får ju lidande balans eftersom det är moroten till att överhuvudtaget betala. I BF: Heroes kan du köpa bättre vapen och heal/repair-kits för köpes-valuta. World of Tanks är lite bättre då det mesta som du kan köpa bara gör att det... 12/09 Har du spelat andra F2P spel? Ett spel utgör inte mängden i helhet och när dem säger det ska bli i stil som Leauge of Legends så ser jag inget fel med det. 10/09 Har du spelat Allods eller? Där du måste köpa en potion för att kunna raida. Blir flera hundra i månaden om du man ska köra seriöst. Ska du pvpa var det lika dant, du MÅSTE ha den buffen annars går det inte att spela. 10/09 Mnja, det beror väl på vilket spel det handlar om. Om vi tar t.ex. World of Tanks så kan man köpa primium via mikrotransaktioner och det kostar ca 75kr i månaden sett till guldkostnaden för det. Där är premium mer eller mindre ett krav för att det inte... 10/09 Jag tror i och för sig att det kommer kosta att köpa spelet men att det sedan därefter inte är någon månadsavgift. 10/09 Det gick ett rykte förut om att detta var fallet. Men enligt Creative Director Matt Higby så finns det inga planer på att det ska komma till PS3. Han menade på att om planerna fanns så borde han känna till dom. 10/09 Tvärt om, du får spela spelet gratis och skulle det suga har du sparat in minst 300kr bara på inköp :) Dyrare än månadsavgift? 150kr/mån = 1800kr/år (+ inköpspris). Lirar du spelet till och från i säg 3 år blir det 5400kr totalt. Såvida du inte ska köpa... 10/09 Har på senaste tiden börjat föredra F2P spel, jag orkar inte lägga ner tiden som krävs på spel som WoW och liknande. Hellre ett mer avslappnat F2P spel där man kan ha kul utan att oroa sig för att ens 24 "polare" ska kunna raida och lära sig hur bosstri... 10/09
Skicka en rättelse