Efter en intern undersökning kring "feministhora"-skandalen tycks #Dead Island-utvecklarna #Techland ha kommit fram till vem den ansvariga är. Och han eller hon kommer att få sitt straff, meddelar företaget.

– Personen som är ansvarig för denna olyckliga situation står inför professionella konsekvenser för att ha brutit mot den professionella standard och de åsikter Techland står för.

Utvecklarna passar också på att, återigen, be om ursäkt för den kränkande programkoden. De hävdar att det hela rörde sig om ett "privat skämt från en programmerare", och att texten glömts kvar i en överbliven debug-fil.

– [Men] i slutändan blev den koden en del av vår produkt och signerades med vårt företagsnamn. Vi beklagar det djupt och vi ber om ursäkt till alla våra kunder och andra som kan ha kränkts av det olämpliga uttrycket, skriver Techland.

Värt att notera är att koden aldrig hade upptäckts om inte Techland av misstag råkade ladda upp en developer build-version av Dead Island på Steam. Det får en att fundera på om det finns kod i andra spel som skulle orsaka liknande rabalder om den avslöjades?