Harvest Moon-utvecklarna #Marvelous Entertainment säger att deras fans lägger större vikt vid att ha roligt, snarare än att få spela deras spel i HD-upplösning. Spelen ska också fortsätta släppas till de konsoler fansen äger, eftersom de inte vill "tvinga dem att köpa ett nytt format".

– Spelet har en stor fanbase med både manliga och kvinnliga spelare. Jag är inte säker på om den ena är större än den andra, men vi vet att detta är spel som kvinnor värdesätter. I framtiden ska vi släppa Harvest Moon till plattformar där vi tror att serien ska sälja bra, men just nu tror vi att kvinnliga spelare inte favoriserar en HD-version lika mycket som de gör att ha roligt med serien, säger Marvelous-chefen Toshinori Aoki.

– Kanske detta är en serie som är bärbart fokuserad? Just nu gör vi The Tale of Two Towns till 3DS med Natsume. Det är inte det att vi är emot att ta Harvest Moon till Wii U, PS3 eller Xbox 360. Det handlar bara om att detta är en serie där vi är tacksamma över fansen och vi vill inte tvinga dem att köpa en ny konsol.

Toshinori Aoki säger också att Marvelous är intresserade av att utveckla spel till Vita och Wii U i framtiden.