I samband med att #Sony nu officiellt bekräftar att #The Last Guardian inte visas upp under veckans Tokyo Games Show-mässa så går de också ut med en försäkran till alla de som väntar på #Team Icos Playstation 3-exklusivitet.

– Vi ville bekräfta att The Last Guardian inte finns på schemat för årets Tokyo Games Show. Men vi kan också försäkra er om att Ueda-san [skaparen Fumito Ueda] och resten av utvecklings-teamet jobbar hårt för att förverkliga hans storslagna vision och leverera en så bra spelupplevelse som möjligt.

Frågan är om vi borde bli lugnade eller oroade av Sonys återkommande försäkringar om att allt står rätt till? För mindre än en månad sedan gick självaste Shuhei Yoshida, en av Sonys toppchefer, ut och sade att "det inte gått så fort som vi hoppats, men vi gör framsteg".

Medan du väntar gör du klokt i att återuppleva två av de allra finaste och mest speciella äventyren till Playstation 2 – vi menar #Ico & Shadow of the Colossus Collection, såklart. Den minst sagt positiva recensionen återfinner du här.