Quantic Dream-chef hävdar att begnatmarknaden kostat företaget minst 50 miljoner kronor.

Begagnatmarknaden har de senaste åren målats ut som en bov i spelbranschen eftersom den inte genererar någon omsättning för varken utgivare eller utvecklare. Flera har därför börjat med engångskoder till sina spel så att vissa delar bara fungerar för förstagångsköparna men går att låsa upp mot betalning. #Quantic Dream-chefen Guillaume de Fondaumiere hävdar att andrahandsförsäljningen kostat företaget mellan 50 till 100 miljoner kronor.

– Till dags dato har vi sålt två miljoner exemplar av #Heavy Rain men vi vet genom trophy-systemet att över tre miljoner har spelat det. På en liten skala är det en miljon människor som inte gett mig en krona. Enligt mina beräkningar har jag förlorat mellan 50 till 100 miljoner kronor i royalties på grund av begagnatförsäljningen.

Samtidigt är han medveten om problematiken att inbytta spel gör att en del människor har mer pengar att spendera på nya spel men han tror inte att det väger upp.

Kanske vore värt att se till att folk vill KÖPA era spel och behålla dem då kanske? Men som så många andra här har kommenterat redan: gå ut i ljuset och lukta på den verkliga världen som alla andra lever i. Spelutvecklare, artister och filmskapare är... 19/09 Svaret på hans klagomål är ju DLC, specialutgåvor och förbokningserbjudanden. Mot slutet av spelets livstid så släpper man en Platinum-utgåva med allt DLC inkluderat, som lockar det mer än att köpa en begangnad "vanilj"-version... Eftersom spelet riktar... 18/09 Quantic Dream kan dra åt helvete. Dom kan ju roa sig med att ringa Renault och fråga hur mycket dom "förlorar" på begagnatmarknaden. 13/09 Potentiell vinst är väl ingen förlust av pengar. Det hade väl varit det om han inte tjänat ihop lika mycket pengar som han satsade på Heavy Rain pga begagnadsförsäljningen. Har aldrig köpt ett begagnat spel, men tycker att sånt här gnäll är vedervärdigt... 13/09 http://www.youtube.com/watch?v=t5_ZiNXsA5c&list=FLNret_CjbMfJ-qa-Lx31_cw&index=60 :) 13/09 Mina ögon tåras för deras skull. Nu ska jag se på lite youtube klipp när Barcelonaspelare kastar sig på backen och gråta en skvätt för deras skull också. 13/09 Om dom gör ett längre spel så lär man vara upptagen ett tag. HR är utan jämförelse det kortaste jag spelat och är nog t.o.m det enda jag spelat till slut under det året jag haft konsollen. Så det blev snabbt avklarat och sålt. 13/09 Jag spelade ut Heavy Rain och sålde det sen. Så kan det gå om det inte finns merspelsvärde. 13/09 Naaaaawww stackare =( Måste du spara en månad till nu innan du har råd med din nya Porche? Usch ja det måste vara tufft för dig =( 13/09 Guillaume de Fondaumiere hävdar att andrahandsförsäljningen kostat företaget mellan 50 till 100 miljoner kronor. – Till dags dato har vi sålt två miljoner exemplar av Heavy Rain men vi vet genom trophy-systemet att över tre miljoner har spelat det. På... 13/09
Skicka en rättelse