Valve vill att alla CS-spelare ska emigrera till nyversionen.

#Counter-Strike: Global Offensive ska få såväl CS 1.6- som CS Source-spelare att frodas, om #Valve lyckas med sin målsättning. Hur ska de lyckas med detta? Genom att fokusera på det som separat uppges vara bra med de två titlarna.

- Något som är väsentligt för Counter-Strike: Global Offensive är att ta Counter-Strike: Source och Counter-strike 1.6 och slå ihop dem till en produkt som alla sidor gillar samtidigt som det utökar spelarbasen genom att få ut det till konsol, säger Chet Faliszek till Kotaku.

- Vi tar den där kompetitiva upplevelsen som är väldigt svår att organisera i Counter-Strike: Source... Vi har tagit den och låter alla uppleva det roliga med en fem-mot-fem-match där alla har samma möjligheter, fortsätter Ido Magal.

Men vad är det egentligen som får Counter-Strike att sticka ut? Skicklighet, menar Magal på, och Faliszek fyller ut:

- Det är glasklart. Du dog för att du gjorde ett dåligt val. Det är inte mycket spam i spelet utan det är många rena kills. De flesta kills är vapen-kills, och det handlar om, 'Åh, jag tittade inte i det hörnet när jag gick in i rummet. Jag gjorde det dåliga valet att försöka desarmera bomben innan området var rensat.' Det handlar alltid om att fatta den sortens beslut och inte om, 'Åh, varför dog jag? Vad i helvete?' Den där sortens skitsnack.

Du må gilla de gamla CS-liren, eller avsky dem, men påverkat spelvärlden har de sannerligen gjort. På vilket sätt tänker du dig att de sticker ut från mängden?

Tidigt nästa år släpps CS: GO till Windows, Mac, Xbox 360 och Playstation 3. Glöm inte att detta inte är en uppföljare, utan ja, ett mellanting.

Var det så? Då kanske det var beta 4 jag minns då. Är lite smådifust med de tidigare betorna då jag lirade Quake 2 mycket då och bara testade de olika betorna då och då :) 21/09 Nää, på den tiden så fanns det inte individuella frags. Då var det bara lagets poäng som räknades... 21/09 Jo, sen att jag ens själv la ner enegi på att kommentera denna tråd. Dumt val av mig verkligen. Tycker bara det är tråkigt att folk gnäller på grafiken när de själva sitter å spelar 1.6, jag menar det är ju ingen skönhet direkt. Du förstår säkert vad... 14/09 Jag valde att inte utveckla för att jag inte orkar slösa tid på någon som uppenbarligen inte vet vad den dillar om. CS:GO ser, bortsett från grafiken, skit ut jämfört med 1.6. Mer än så utvecklar jag inte. Du har självklart rätt att ha en annan åsikt. 14/09 Ja, det vet jag, annars hade jag väl inte skrivit så. Tror dock inte du förstår vad jag menar med mitt inlägg. Verkligen ascoolt citerat av dig. Ingen grund till något. Eftersom inte du kan utveckal dig så gör jag det åt dig. Det jag menar med att folk... 14/09 Camper Strike. 14/09 ''Counter-strike1.6'' Är det perfekta lagspelet att spela med sin klan spelet är så klockrent som det kan bli.. Anfalla,Försvara,Planta,Desarmera.. Banorna är perfekta och vapnen har sitt eget liv som ger spelet en charm, vad är det roliga med vapen som... 14/09 lirar man rank server, då jävlar e de teamwork 13/09 "Men vad är det egentligen som får Counter-Strike att sticka ut? Skicklighet, menar Magal på, och Faliszek fyller ut: - Det är glasklart. Du dog för att du gjorde ett dåligt val. Det är inte mycket spam i spelet utan det är många rena kills. De flesta... 13/09 well, är bilden från CS:S eller? 13/09
Skicka en rättelse