#Nintendo bekräftade under ett 3DS-event i Japan i går uppgiften om ett tillbehör som förser 3DS-konsolen med en extra analog spak. Slide Pad, som manicken kallas, släpps i Japan den 10 december och kommer kosta 1 500 yen, skriver Industry Gamers, och det borde bli omkring 150 kronor när manicken släpps här. När det sker är oklart.

En extra analog spak till höger med Slide Pad.

Nedan de första spelen med stöd för Slide Pad:

Slide Pad är ett nytt försök att förbättra de ganska trista försäljningssiffrorna för 3DS. Och enligt #Activision-medarbetaren Eric Hirshberg är tillbehöret ett smart drag som öppnar plattformen för fler typer av spel. Anar vi månne en doft av Call of Duty 3DS...?

Gårdagens 3DS-event lyckades inte förbättra aktiehandlarnas tilltro till Nintendo. Efter evenemanget sjönk företagets aktie med fem procent, skriver Reuters. Aktien har rasat med 50 procent i år, till stor del beroende på lägre försäljningssiffror än förväntat.

Nintendo 3DS släpptes i Europa den 25 mars och kostade initialt omkring 2 700 kronor. Förra månaden säktes priset rejält och numera får du loss en 3DS för ungefär 1 500 kronor.