Slide Pad-tillägget släpps i Japan innan nyår. Activision ser det som ett smart drag – men Nintendo-aktien fortsätter sjunka.

#Nintendo bekräftade under ett 3DS-event i Japan i går uppgiften om ett tillbehör som förser 3DS-konsolen med en extra analog spak. Slide Pad, som manicken kallas, släpps i Japan den 10 december och kommer kosta 1 500 yen, skriver Industry Gamers, och det borde bli omkring 150 kronor när manicken släpps här. När det sker är oklart.

En extra analog spak till höger med Slide Pad.

Nedan de första spelen med stöd för Slide Pad:

Slide Pad är ett nytt försök att förbättra de ganska trista försäljningssiffrorna för 3DS. Och enligt #Activision-medarbetaren Eric Hirshberg är tillbehöret ett smart drag som öppnar plattformen för fler typer av spel. Anar vi månne en doft av Call of Duty 3DS...?

Gårdagens 3DS-event lyckades inte förbättra aktiehandlarnas tilltro till Nintendo. Efter evenemanget sjönk företagets aktie med fem procent, skriver Reuters. Aktien har rasat med 50 procent i år, till stor del beroende på lägre försäljningssiffror än förväntat.

Nintendo 3DS släpptes i Europa den 25 mars och kostade initialt omkring 2 700 kronor. Förra månaden säktes priset rejält och numera får du loss en 3DS för ungefär 1 500 kronor.

Herregud Nintendo. Fattigast hittils :/ Svårt att klämma med en andra joystick från start eller? Snacka om att skjuta sig själv i foten. Men deras siffror talar väl för sig själv antar jag. 14/09 Hade ju varit trevligt med ett inbyggt extra batteri också... Nintendo kommer lösa krisen, man släpper bara en liten skrivare som skriver ut glittriga, 3d-klistermärken och vips säljer man 100 miljoner enheter i Japan... 14/09 Ohh :) Kunde inte säga det bättre själv. 14/09 Oh no! It's the FRANKENSTICK! 14/09 Skulle tro att detta är en temporär lösning, för en ny version kommer ju dyka upp förr eller senare. 14/09 Och 3 nya axelknappar. 14/09 Gör en ny 3DS MED spaken, problemet löst. ._. 14/09 Det finns fortfarande större och obekvämare mobiltelefoner... för att inte tala om vanlig telefoner som också är bärbara. Och det är LÅNGT kvar till nån bäbrbar "konsol" är i närheten av laptops i storlek. Vilket jag förövrigt inte skulle bli förvånad... 14/09 Jag vet inte... jag har ägt Nintendo konsoller i hela mitt liv. Från Super Nintendo och frammåt men nu börjar jag bli trött på att köpa halva konsoller. Dessutom köppte jag 3DS till fullpris på releasen och visst är gratisspelen en bra grej men jag hade... 14/09 Om folk får kolla på detta Slide-Pad tillbehör från alla håll och kanter, så ser de att det banne kommer att kunna göra så att det blir bekvämt att hålla i och spela med en 3DS under längre spelsessioner. http://www.4gamer.net/games/017/G001762/20110913... 14/09
Skicka en rättelse