Efter den svaga 3DS-försäljningen medger Satoru Iwata att Nintendo på kort sikt skulle tjäna pengar på att släppa mobilspel. Men det är "absolut inte under övervägande".

#Nintendo kommer aldrig utveckla spel till mobiltelefoner, slår företagets chef Satoru Iwata fast i en ny intervju. Istället för kortsiktiga vinster vill han leda det Kyoto-baserade företaget mot mer långsiktiga framgångar.

– Det är absolut inte under övervägande [att utveckla mobilspel]. Om vi gjorde det skulle Nintendo sluta vara Nintendo. Att göra mobilspel är antagligen det rätta beslutet så sett att i samma ögonblick som vi släppte spel via smartphones så skulle vi tjäna pengar. Men jag anser att mitt ansvar inte är kortsiktiga vinster utan [att tillgodose] Nintendos konkurrenskraft på längre sikt, säger Nintendo-chefen Satoru Iwata.

Tack vare den massiva prissänkningen nyligen så hoppas han att 3DS julförsäljning ska visa att maskinen är att räkna med. I samband med Nintendos Tokyo Game Show-presskonferens föll dock aktien med fem procent, så frågan är hur många investerare som delar hans optimism.

Bilden: Läs mer om Nintendos nya styrspak, även känd som "Frankenstick", här.

Om det finns något jag hatar mer än konsoler så skulle det vara mobilspel. 24/09 Typ en Compaq TC1000? Hade en för ~10 år sedan... 18/09 Asus Eee Pad Transformer? ;) http://www.asus.se/Eee/Eee_Pad/Eee_Pad_Transformer_TF101/ Slår de ihop den med Padfone så hade jag köpt det direkt. http://event.asus.com/mobile/padfone/ 15/09 Kan dem inte bara göra ett bra Nintendo DS ? Varför ska dem göra saker med skitprestanda >.< Gör något bra för en gångs skull Nintendo... 15/09 Bra. 14/09 Bygg en platta med mer än en sniken Tegra2 propp i, lite grafik och minne, behöver inte vara tunnare än iPad2, sikta på ettans format. Bekväm att hålla i, inte för många anslutningar men inte för få, 1 usb, hdmi, sd-plats... 3G och köp in licens från... 14/09 Inte telefoner, det tror jag aldrig Nintendo skulle göra men att slå sig in på tabletmarknaden skulle nog kännas mer rätt i så fall. Med en bra webbläsare och ett stort spelbibliotek skulle man kunna nog kunna knuffa undan dom få androidplattor som ligg... 14/09 Nu spelar jag inte mycket på bärbara maskiner men skulle jag det skulle det antagligen vara om jag pendlade varje dag säg 30-60 min. Skulle jag då spela på telefonen skulle batteriet knappast hålla tills man kommer hem igen. Där ser jag en lucka nintend... 14/09 Gör de säkert med de flesta är inte så spelintresserade så de köper en bärbar spelmaskin, och jag tror att de flesta precis som jag inte heller orkar släpa omkring på 2 apparater i vadra ficka, alla vet att mobiler är framtiden. Förmodligen kommer även... 14/09 Hur vet du inte att bärbarakonsollbranchen höjer sin standard så dem alltid är ett eller flera steg före? Jag är ingen "telefonnörd" och klarar mig själv rätt bra med en gammal skit telefon, så för mig är en bärbar konsoll helt okej. 14/09
Skicka en rättelse