Regissören bakom Jalla! Jalla! och Kopps har blivit speldesigner.

De senaste månaderna har filmregissören Josef Fares synts allt flitigare i spelsammanhang, kanske främst genom sin medverkan i Gameplay, och idag blev det officellt att han även kan titulera sig som speldesigner. Hans första projekt utvecklas tillsammans med Starbreeze.

Dagens pressrelease nämner inget om vad det är för typ av spel men om vi ska dra några slutsaser från Uppsala-studions tidigare titlar torde det vara action i någon form.

– Det känns riktigt kul och jag är fett peppad på att göra spelet. Jag är där på heltid så jag tar det på stort allvar, skriver Josef Fares på Twitter.

Hahaha, jag skulle spela't! 20/09 Svensk filmindustri kan summeras i orden komedi och drama. De återkommande svenska "stjärnorna" består av personer som börjar sin karriär på Dramaten. Varje år spottar man ur sig nya styggelser där huvudrisktagarna består av "film i väst" eller andra... 20/09 "Hitta bästa pris på Jalla! Jalla! (DVD-filmer)" Haha! Ooookej. Hur som haver... jag gillar Starbreeze. Det kan nog bli trevligt det här. 20/09 Haha, du måste ju trolla? Josef Fares är den enda personen i Sverige som kan göra film, och Benny the cop måste vara det bästa som har hänt svensk filmindustri. Jag kan faktiskt inte komma på en enda svensk film som ens är i närheten av att vara lika... 20/09 Jo, jag tycker hatet mot Fares är löjligt, Kopps tyckte jag var lite underhållande bitvis men Jalla Jalla hajade jag inte grejen med alls - för lite, för blasé och alldeles för tillrättalagt för att vara rolig. Colon Nötly och hans skräcködla Bergkvist... 20/09 Han har väl redan gjort det? Tror han gjorde ett spel baserat på hans Vietnam-film "Tunnel Rats". Har varken sett filmen eller spelat spelet men jag är tveksam till båda :) 19/09 Låter mer som att du är en bitter, examinerad och arbetslös spelutvecklare? Utbildning främjar två saker när det gäller spelutveckling/utveckling generellt; kreativitet och ett intyg på att du vet vad du pysslar med. Speldesign handlar oavkortat (som... 19/09 Det enda jag egentligen tyckte om med de filmer jag sett av herr Fares är att Torkel Peterson var med i filmerna, sjukt sjön snubbe på filmduken. Men eftersom det delvis är p.g.a rollen ifråga så är det ju klart att det finns lite förmåga bland Josef... 19/09 Håller med! Living the dream. 19/09 Jag tycker ändå Fares filmer har ett visst underhållningsvärde men Colin Nutley uugghh, hemska tanke ;) 19/09
Skicka en rättelse