Biowares Star Wars: The Old Republic blir det sista stora onlinerollspelet med månadskostnad, hävdar Sony Online Entertainment-chefen.

#Electronic Arts och #Biowares jättelika onlinesatsning på #Star Wars: The Old Republic blir det sista stora onlinerollspelet med månadskostnad, förutspår #Sony Online Entertainment-chefen John Smedley. Han tror istället att gratis free to play-lir är framtiden, men räknar ändå med att The Old Republic ror åt sig två miljoner prenumeranter.

– De ekonomiska tiderna är hårda därute och en återkommande prenumeration är något som sticker i ögonen på kontokortsräkningen varje månad. För vissa människor börjar pengasparandet med att ta bort prenumerationer som slår mot kontokortet varje månad. Men det är samtidigt också sannolikt att prenumerationer fortsätter vara en stor inkomstkälla för den närmaste framtiden, även om jag inte tror att de alls kommer vara lika dominanta på sikt, säger Sony Online Entertainment-chefen John Smedley.

– Det kommer en ny storsatsning snart i form av Star Wars: The Old Republic från EA/Bioware. Det är ett spel jag tror har goda chanser att nå två miljoner prenumeranter och jag tror att de kommer hålla sig till prenumerationsmetoden. Enligt mig lär detta bli det sista storskaliga MMO-spelet att använda sig av den traditionella prenumerationsmodellen. Varför tror jag det? Helt enkelt för att världen börjat gå vidare från denna modell och med tiden kommer folk inte acceptera denna metod.

Star Wars: The Old Republic släpps antingen kring årsslutet eller tidigt nästa år. Vad tror du om Sony-chefens förutsägelser? Har han rätt angående att den traditionella prenumerationsmodellen är på utgång, eller talar han i nattmössan?

Skulle jag vilja spela ett MMO spel så skulle jag hellre betalat en gång i månaden än att betala för varenda liten grej. 22/09 Är bara sjukt att ha månads kostnad för spel o dylikt.. kul för dom som t.ex har lirat wow sen det kom, hur många tusenlappar har det kostat dom?? Tycker att om man köper ett spel så e det klart sen. Men de e min åsikt.. 21/09 Löjligt. En månadskostnad på 150:- blir 5:-/dag. Den som inte har råd med det kommer ju inte köpa prylar, content etc ingame heller. Jag föredrar full access för en fast slant än dessa småsummor som antagligen blir dyrare i slutändan ändå. 21/09 Betalar 200 kronor för att slippa köpa DLC, hattar och annat skit... 21/09 De ser ut som om han har rätt tyvärr. Jag antar att han har koll på sitt företag och vilken modell de tjänar mest stålar på. Men jag föredrar en fast månadskostnad, så pass att när sista spelet med den modellen försvinner gör jag det också från mmo-träs... 21/09 F2P är en sjukt tveksam modell för min del. Jag kan tänka mig månadskostnad, köpa ett lir *punkt, men att betala för att vinna? Aldrig. 21/09 Är det verkligen någon som tar Smedley på allvar? Mannen är väl mer känd som MMO-dödaren och det faller sig också naturligt att Smedley gör detta utspel samtidigt som SOE förklarar DC Universe F2P. 21/09 Free to play med reklam och skit och micro transactions, nej tack! 21/09 War40k DMO kommer troligtvis vara P2P 21/09 Sorligt men sant, det som han säger. Grejen är den att man har räknat över 'free to play'(totalt missvisande) och kommit fram till att spelare spenderar *mer* pengar på en sådan modell än inte. Vilket är exakt det företagen vill. Alltså får vi illusione... 21/09
Skicka en rättelse