#Blizzard låter glatt meddela att den stängda #Diablo III-betan dragit igång med ett första större nyckelutskick. Det innebär att en drös spelare ges möjlighet att ta än en gång besöka Tristram, med allt vad Cain, läckra föremål och odöda skelettkonungar heter.

- Detta stängda betatest är ett viktigt steg på vägen för oss nu när vi närmar oss slutfasen av Diablo III-utvecklingen. Vårt mål är att skapa den bästa actionrollspelsupplevelsen någonsin, som bygger på allt vi lärt oss sen släppet av Diablo II och som inkluderar de kraftfulla möjligheterna i och med den nya Battle.net-plattformen. Vi hoppas spelarna njuter av att testa betan och vi ser fram emot att ta del av deras feedback, säger Mike Morhaime på Blizzard.

Fler nycklar kommer skickas ut allt eftersom, och även om första utskicket skedde i Amerika-regi (US) har exempelvis undertecknad fått spelet upplåst på dennes europeiska konto. Det kan även vara så att det här första utskicket är väldigt fokuserat på just press och andra närliggande som inte fick plats i testomgången dessförinnan. Vi räknar dock med fler utskick för såväl amerikaner som européer inom kort.

Alla fem klasser finns tillgängliga med en välkänd kronklädd herre som sistaboss i det första, och enda, beta-kapitlet. Därutöver får du prova på den karaktärsöverskridande kistan, hantverkare och många fler detaljer som du kanske har en bra Youtube-länk till?

Day9 spelar Witch Doctor