Vi lär inte få panga i en av tidernas bästa multiplayerserier på ett par år.

När Mike Capps, boss på #Epic Games, blev intervjuad av Forbes gav han dystra besked till alla som väntar på en ny del i deras Unreal Tournament-serie. För närvarande arbetar inte någon av deras studios på en fortsättning.

De berörde också utmaningen i att vara en oberoende studio och fastän deras licensprogram för Unreal Engine ger viss stabilitet är det enligt Capps en osäker bransch.

– Det här är en hit-baserad bransch; om du toppar försäljningslistorna kan du bli väldigt framgångsrik men ligger du i mitten förlorar du förmodligen pengar. Insatserna blir också större och större så de flesta obereonde studios har inte råd med flera floppar på raken.

Förhoppningen om att få se #Unreal Tournament 2004 i en webbaserad tappning i samma stil som #Quake Live känns ganska grusad.

UT99 var revolution. Efterföljande titlar försök till utveckling av ett urmjölkat koncept... MAO. håller med Herr Mange. 26/09 Om jag skriver UT, så borde du ju kanske kunna lista ut att jag menar UT99 om vi nu ska vara petiga, Och jag får väl be om ursäkt och omformulera mig, jag skulle ha sagt att JAG tycker att det bara gick utför UT serien efter UT99. Sen var det ju ganska... 26/09 Brukar fantisera om UT99 2 då ska det vara jättelikt och inte massa bloat. 23/09 Ärligt talat så har jag varit jäkligt förvånad att inget nytt Unreal SP utvecklats och har ingen aning om varför. 22/09 Ett nytt fett Unreal SP vill jag se..... Första UT är bästa UT IMO.... 22/09 Det är du inte, hade också gärna sett ett nytt Unreal med dagens grafik ;). 22/09 Kommer säkert få kompanistryk för detta....men jag skulle gärna se en uppföljare till de gamla single player spelen Unreal 1 o Unreal 2. Ensam om detta antar jag? 22/09 Inte direkt oväntat, Unreal 3 sålde ju ytterst ljummet (speciellt till PC), klart som korvspad att de satsar på annat som säljer långt bättre (Gears, Shadow Complex) och testar en och annan flopp (Bulletstorm). Ett stort fel med 3:an var just att den... 22/09 Utför efter UT? förklara lite bättre. Du vet det finns ut99, ut 2003, ut 2004 sedan ut3. Det gick utför efter ut3 inte efter alla andra unreal spelen. Så där har du fel lilla vän. Varför andra lir säljer som smör är för att det är små kids som inte förs... 21/09 Du frågade som att du inte visste. Därav ditt "?" i assume. Förklarade för dig bara. 21/09
Skicka en rättelse