Activision: Vi har över 500 som jobbar med Call of Duty!
Dice: Det är inte storleken som räknas...

För några veckor sedan skrev FZ att Activision har över 500 anställda som enbart jobbar med Call of Duty, fördelat på sju olika spelhus. #Dice har en personalstyrka på "bara" omkring 200, men enligt företagets Karl Magnus Troedsson kan de konkurrera med Call of Duty fastän de har mindre än hälften så många kodapor.

– Det finns inget egensyfte i att ha ett visst antal människor jobbande på en produkt. Det handlar mer om vad vi försöker skapa. Vid Dice är vi omkring 200 personer, något sånt, och inte alla har jobbat på den här produkten. [Men] just nu gör mer eller mindre alla det, säger Karl Magnus Troedsson.

Han säger också att han inte tror på den modell Activision kör på, där de fördelar arbetet på en mängd olika studios med olika expertis. Dice filosofi är snarare att försöka samla alla som jobbar på ett visst spel under samma tak, för att titeln ska bli så enhetlig som möjligt.

I intervjun förklarar Karl Magnus Troedsson också att svenskarna är väldigt måna om att inte förvandlas till en Battlefield-fabrik. Istället är strategin att fortsätta investera i Battlefield-varumärket samtidigt som idéer till framtida, helt nya spel också ska få chansen.

Battlefield 3 släpps den 27 oktober till pc, Xbox 360 och Playstation 3.

Jävlar vilken Aftonbladet-rubrik. 25/09 Vägrar att bli kalla kodapa - kräver offentlig ursäkt!!!!!! Kodapa - Vems ord är det? Uppenbarligen ingen som vet vad programmering är eller vad som krävs. Någon manschett-nisse som trasslat in sig i tangentbordet förmodligen. 24/09 Det är väl poängen 23/09 Nu handladet iofs om försäljning och inte svårighetsgrad på spelen. Säga vad man vill om 'Aj' men de är bra på att marknadsföra sina cod titlar! Betydligt bättre än ea. 23/09 skit i cod, gör ett riktigt bf spel istället vettja :D 23/09 Vadå framtida, helt nya spel? Börja jobba på BF4 nu förhelvete 23/09 Activision berättar att de har X antal anställda. Dice visar e-peen med att subtilt hävda att de minsann inte behöver så mycket folk för att göra ett bra spel. Det kallas publicitet, och jag tror inte att vare sig activision eller dice tänkte en tanke... 23/09 200 eller 500 anställda... oavsett så känns det som det är för många kockar i båda lägren för att få till ett bra lir, så mycket folk behövdes ju inte förr i tiden när episka och ihågkomna lir skapades. Har kvaliteten och kunskapen gått ner så pass myck... 23/09 Kan dom sluta skryta nu hur duktiga de här, det börjar bli lite löjligt nu att ständigt jämföra. Det är som när pojkar tittar på varandra i duschen efter gympa. Det är inte storleken som är det viktiga, utan vad mjölken kostar i affären. 23/09 "Vid Dice är vi omkring 200 personer, något sånt, och inte alla har jobbat på den här produkten." Mirrors Edge 2 perhaps? (Hoppas!) :) 23/09
Skicka en rättelse