Det blev en "het fråga" på kontoret eftersom vissa ville ha kvar Commander-rollen, avslöjar svenskstudion.

Det var en hel del tuffa diskussioner hos #Dice innan beslutet att slopa befälhavarerollen i #Battlefield 3 togs, avslöjade Karl Magnus Troedsson vid Eurogamer Expo. Vissa ville ha kvar funktionen på exakt samma sätt som tidigare, medan andra ville återskapa den på ett nytt sätt.

– När utvecklings-teamet satt ner och tänkte kring detta så var Commander-rollen en väldigt viktig och het fråga i studion, måste jag säga, erkänner Karl Magnus Troedsson.

– Vissa ville att vi skulle implementera det på exakt samma vis som vi gjort tidigare medan en del andra ville återskapa funktionen på ett nytt sätt. Jag vet inte hur många som testat att spela som befälhavare i Battlefield 2, men det är en lite udda upplevelse. Alla är överens om att den faktiska rollen som befälhavare är riktigt, riktigt cool. Men problemet är att bara en spelare per team kunde spela som det, och det var alltid den högst rankade.

Karl Magnus Troedsson fortsätter sedan med att förklara att befälhavarerollen inte fungerade så bra, eftersom Commander-spelaren allt som oftast sprang iväg och gömde sig i ett hörn för att undvika Spec Ops-killen. Att bara ligga och trycka och försöka understödja sina kamrater kändes helt enkelt inte optimalt, så därför slopades rollen helt i Battlefield 3.

Istället för befälhavaren innehåller deras nya spel gadgets och gruppchefer (squad leaders), med möjlighet att beordra till exempel artilleriangrepp. Med gruppcheferna hoppas Dice kunna behålla lite av befälhavarens funktion samtidigt som gruppcheferna blir mer aktiva kombatanter på slagfältet.

Sörjer du befälhavarens bortgång?

Jag orkar inte bry mig iallafall, massa jävla wannabeegamers här som man blir påhoppad av så fort man har en annan åsikt... 26/09 Egentligen 2 Battlefield spel, men han har lite rätt, det är inte en grundpelare av vad Battlefield handlar om, så med eller utan commander, det är fortfarande Battlefield. Om du tyckte verkligen att commandern var BF känslan så ifrågasätter jag ditt... 26/09 Spelt är inte "guds gåva till mänskligheten", men det hindrar det inte från att vara ett av årets bästa spel. Håller med personen som sade att commander inte spelar någon roll, och gruppledare är ändå mer realistiskt, eller hur? Att befälhavaren på allv... 24/09 Hmm... En möjligthet att stänga av commander om man vill kanske? 23/09 Det kan du tacka konsolerna och dess anhängare för. 23/09 Mycket bra sammanfattat. Lägg till att man inte kan driva egna servrar heller. 23/09 I Rush skulle dessutom commandern var helt värdelös iomed den lilla skalan på de striderna och att man alltid måste ta 2 av 2 objektiv (idiotisk design, borde vara 2 av 3 eller dylikt). Men tror inte commandern kommer saknas speciellt mycket om de lycka... 23/09 Ursäkta men va i helv*te pratar du om?? 23/09 Ja eftersom det kommer till konsol med få spelare så är det ju ingen större mening att ha en commander. press start 23/09 Man kan ju fortfarande leda folk, jag menar, hur många skulle följa orders på public av commandern? Dom som kör äkta grupp/lagspel pratar säkert med varandra, har en bra kommunikation, och klarar sig fint fint utan commander ^^ 23/09
Skicka en rättelse