"Det innehöll definitivt Tolkien-influenser", säger en tidigare Naughty Dog-utvecklare om det spel som senare blev Uncharted: Drake's Fortune.

Den Playstation 3-exklusiva Uncharted-serien skulle från början blivit ett Tolkien-inspirerat fantasyäventyr, avslöjar tidigare Naughty Dog-anställda Don Poole. Men eftersom #Sony ville slå mynt av shooter-boomen till Xbox 360, där mer realistiska spel härjade, så förvandlades Uncharted sakta men säkert till det varumärke vi känner serien som idag.

– Vi pratade om ett mer "realistiskt" spel när det gäller modellering och rendering, men själva koncepten var betydligt mer utsvävande. Ett var en skogsvärld där antagonisterna levde i underjorden. Det hade definitivt hämtat inspiration från Tolkien, säger Don Poole som tidigare var miljömodellerare hos Naughty Dog.

– Sony fortsatte pusha för ett mer realistiskt spel på alla plan. Marknaden hade förändrats mycket vid den tidpunkten. Demografin var äldre och smutsigare shooters dominerade. Sony ville verkligen få en del av den kakan och tryckte på alla sina utvecklare åt detta hållet. Trycket från Xbox-framgångarna med hårdare shooters var en väldigt starkt drivande kraft på vår riktning vid denna tid.

Enligt Don Poole var det många äldre Naughty Dog-anställda som protesterade mot den nya inriktningen. Till Playstation 2 hade spelhuset gjort sig känt för ljusa, färgglada serier som Crash Bandicoot och Jak and Daxter – detta var något helt annat.

Trots tvivlen får man ändå säga att Uncharted-satsningen blivit riktigt lyckad, eller vad säger du?

Senaste delen i serien, hett efterlängtade #Uncharted 3: Drake's Deception, släpps exklusivt till Playstation 3 den andra november.

Tur som fan det inte blev så. Spelet är fett nice precis som det är så det ända dom ska göra är att fortsätta förbättra dom bara och köra samma stil :). 24/09 Har bara spelat tvåan. Men tror jag lagt mest timmar på det av alla hittills och ändå kommit 15% igenom eller något sådant. Sedan blev jag förvånad när man pratar om Uncharted som utpräglad shooter. - Va tusan snackar dom om? Jodå det har varit en massa... 23/09 Är inte så mycket för uncharted, hade nog varit mer intresserad av ett fantasy lir från naughty dog, säger inte att det är ett dåligt spel, jag känner inget när jag spelar det bara. 23/09 uncharted blev skitbra men jag kan hålla med om att denna generationens spel blir bara sämre o tråkigare alla spel har samma färgskala numere i quote yatsy: which castle did u like best? the brown castle the green castle or the other brown castle unchar... 23/09 Tror säkert att det hade blivit bra om de gjort orginaltanken. Det sagt så är fan Uncharted den bästa shooterserien som går just nu. Älskar Indiana Jones känslan, Fantastiska spel. 23/09 "– Sony fortsatte pusha för ett mer realistiskt spel på alla plan. Marknaden hade förändrats mycket vid den tidpunkten. Demografin var äldre och smutsigare shooters dominerade. Enligt Don Poole var det många äldre Naughty Dog-anställda som protesterade... 23/09 Vore intressant att höra vad han har att säga om den ganska rejäla stilförändringen mellan Jak & Daxter och del 2 och 3. Kanske var det Sony som hade ett finger med i spelet även där. Just då var öppna världar och GTA väldigt på, vilket avspeglade sig... 22/09 De får pröva på sitt första koncept av Uncharted även fast riktiga Uncharted e grymt! 22/09 Synd att det blev som det blev. 22/09 Ska inte uncharted komma den 1 nov och inte den andra? 22/09
Skicka en rättelse