"Vår första plan var dum", säger utvecklaren Icefrog.

I ett inlägg på den officiella Dota 2-bloggen förklarar utvecklaren Icefrog att #Valve ska släppa den nuvarande #Dota 2-versionen "så fort de kan".

– Vår ursprungliga plan var att spendera det kommande året eller så i beta, och lägga till nya features och och långsamt bygga på antalet hjältar tills vi nådde en jämvikt med Dota 1, då vi slutligen skulle släppa ut Dota 2 i världen. Men den feedback vi sett överallt är att folk redan vill börja spela, fastän det fortfarande återstår ett ton hjältar att implementera. Så vi bestämde oss för att vår ursprungliga plan var dum, skriver Icefrog.

– Välkommen till den nya planen: vi tänker ta den nuvarande versionen av Dota 2, som har The International-uppsättningen av hjältar, och få ut den så fort vi kan.

Regelbundna Dota 2-uppdateringar är självklart att vänta.

eh? "dota liknande" spelläge i diablo 3? 25/09 Dota 2.. vetefan här alltså... 24/09 Så Invoker är tillbaks ^^ 24/09 Fel igen. De har sagt att alla dota heroes kommer finnas i spelet vid release. Om de nu "släpper" spelet innan alla är inne så kan jag GARANTERA att de kommer komma i patcher. Fakta: ALLA heroes från DotA är (eller kommer finnas) i DotA 2. 24/09 Ditt inlägg säger lite mot sig själv, du säger att dem har alla heroes men inte implantade alltså så har de dem inte ännu, och om vi ska fortsätta på detta så tror jag faktiskt ej att dem kommer porta alla heroes tror att dem skippar några heroes och... 24/09 Dast det är klart som fasen de har alla gamla dota-hjältar redan nu, baa att de inte är implementerade än. Det är ju inte direkt så att de behöver tänka på balansering av hjältarna, det är ju redan gjort. 23/09 Ack så fel du har, dom har inte portat alla heroes från Dota men vissa och för att styrka vad jag säge rvarför skriver dom att dom vill ha ungefär lika många heroes som Dota när dom släpper det men sen ändra sig nu 23/09 Tillåt mig att spekulera: De har fått information om att Blizzard kommer att ha ett "DOTA-liknande" spelläge i Diablo 3 och "plötsligt" blev det bråttom att få ut något från kontoret :-P. Hur som helst. Jag gillar Valve och jag har haft en hel del rolig... 23/09 Dom har ju redan över 100 heroes i spelet (alla heroes från DotA) vilket är mer än båda HoN och LoL. Sedan kommer nya heroes efter dessa är färdiga och inne i spelet. 23/09 Betan är ju live så....okej 23/09
Skicka en rättelse