En domstol får avgöra om Bethesda har rätt att hindra Mojang från att använda namnet Scrolls.

I början av augusti fick svenska #Mojang Specifikations ett brev från jurister som på uppdrag av #Bethesda Softworks försökte få dem att byta namn på deras kortspel #Scrolls. Det kunde enligt det amerikanska bolaget förväxlas med The Elder Scrolls-serien och därmed inkräkta på deras varumärke. Efter några turer fram och tillbaka, där Markus "Notch" Persson bland annat ville göra upp i Quake 3 har förhandlingarna strandat och det blir upp till domstol att avgöra saken.

Persson har tidigare sagt att om ärendet går till domstol kommer han inte att ge upp utan slåss för titeln så länge det krävs. Med en omsättning på cirka 1,5 miljoner kronor per dygn lär inte omkostnaderna bli något problem, även om han förlorar. Det råder dock ingen tvekan om att Bethesda förlorar hinkvis med goodwill för varje minut debaclet fortsätter. Vi har försökt nå Mojang och Bethesda för en kommentar men har ännu inte fått något svar, Perssons Twitter-uttalande visar dock ingen större oro:

– The Scrolls case is going to court! Weee! :D, skrev Notch för en timme sedan.

Notch får mig tänka på http://theneedtoshout.tumblr.com/post/8785133214/follow-me-bro 29/09 Det är så klart ledningen i ett företag bryr sig om rättsprocesser. Om det är något de bryr sig om så är det just det, då det har potential att kosta väldigt mycket pengar samt skada företaget. Jag förstår inte hur man över huvud taget kan ha uppfattnin... 28/09 Meh.. sån här typ av "badwill" brukar inte påverka kunders beslut till direkt avsevärda mängder, dock kommer både TES och Scrolls skrivas om i media en hel del, och oj en sån slump, TES har också ett nyy spel som kommer ut! Gratis reklam till båda. Skul... 28/09 Finns ju fler exempel där folk kan stämma, World of Tanks t.ex är väl betydligt mer uppenbart än "Scrolls"? 28/09 Asså återigen..tror du verkligen att Bethesda ledningen bryr sig? Dom har annat att tänka på. Du måste inse att det är deras anlitade juriser som gör deras jobb. 28/09 Ska inte Gears of War och God of War skaparna börja stämma varandra då? Dom har ju samma förkortning! World of Tanks vs Blizzard! Jag hoppas Bethesda förlorar detta mål, det här är helt löjligt. Hur skulle jag någonsin associera Scrolls med The Elder... 28/09 Jag ska nog copyrighta ord som: War, of, gears, modern, call, duty, ovs så kan man stämma alla spelföretag. 28/09 Finns väl hur många spel som helst med liknande namn? Trots att de kommer från olika utvecklare/utgivare... 27/09 Det är inte så att några jurister fått för sig att stämma Notch bara sådär. Bethesda betalar folk för att försvara sina varumärken. Nu försvaras varumärket. Som redan är skrivet så tvingas Bethesda göra detta för att visa att de bryr sig. Lagen säger... 27/09 Menar du Gameinformer intervjun? http://www.gameinformer.com/b/features/archive/2011/06/14/notch-and-todd-howard-the-one-on-one-interview.aspx 27/09
Skicka en rättelse