Modern Warfare-utvecklarna hävdar att alla spel kommer ha något som liknar deras onlinetjänst Elite "inom tre till fem år".

Enligt #Activision-chefen Jamie Berger kommer det bli ett tvång för alla större spel att ha dygnet runt-tjänster i framtiden, för att kunna stötta spelarna och leverera en hybrid av social networking och statistiklagring. Företagets Call of Duty: Elite-tjänst ska visa vägen för framtiden.

– Vi anser att en 24/7 året runt-servicestrategi som vidgar spelupplevelsen bortom att bara spela är en nödvändighet. Just nu är det en valmöjlighet, men inom tre till fem år kommer det inte vara det. För att stödja en varierad spelarpublik kommer du behöva ha tjänster och pågående content strategy. Jag kan inte se hur spelen ska kunna klara sig utan det. Elite handlar om att Call of Duty kommer vara större än någonsin om fem år från nu, och det ska lägga grunden, säger Activision-chefen Jamie Berger.

Call of Duty: Elite-tjänsten lanseras i samband med att enormt efterlängtade #Call of Duty: Modern Warfare 3 släpps den åttonde november.

Elite är CoD-facebook fast om man vill ha tillgång till allt så måste man betala. De flesta CoD spelarna lägger pengar på vadsomhelst (De skulle till och med betala en förmögenhet för Koticks avföring), så förmodligen kommer majoriteten av dem att skaff... 29/09 Den är gratis overall, men för att kunna använda alla funktioner behöver du betala. Jag bryr mig absolut noll om features som denna i spel. Jag vill bara spela. 29/09 OM några år kommer du att tacka EA för att göra samma sak med Battlefield serien med. ALLA stora titlar i framtiden kommer att följa denna affärsmodell. Oavsett om vi konsumenter gillar det eller ej... 29/09 Vad jag förstått är det bra mycket mer än en social tjänst. Vad gäller socialt skulle jag hellre se fokus på in game voicechat då jag tycker det bidrar mer till spelupplevelsen :) 28/09 Snälla Elite dö och dö snabbt för ingen kommer sakna dig! 28/09 Tack. Kotick svarade bara på en fråga om att BF3 skulle vara gratis ännu och han drog väl inte alla detaljer. Det finns länk på FZ. Elite är väl som Social Club för Rockstar då eller liknande - sedan betalköret på det. Förmodligen stämmer det att folk... 28/09 Hmm.. Vad var det för ord nu igen...? Just ja... NEJ. 28/09 Du har fått helt fel information. MW3 är ett nytt CoD-spel precis som de tidigare. När man köpt det kan man spela multiplayer precis som alltid, utan att betala extra. Till detta kan man också, högst frivilligt, använda CoD Elite för statistik, social... 28/09 Är du säker? Jag tyckte en intervju med Kotick antydde den nya tjänsten var betaltjänst men att de skulle ha online-spel gratis för de med enklare behov eller hur det var men gratisköret var inte Elite. 28/09 FZ strul dubbelpost 28/09
Skicka en rättelse