Det kommer bli betydligt mindre problem med fuskare i pc-versionen av #Call of Duty: Modern Warfare 3 jämfört med föregångaren, lovar #Infinity Ward. Förutom att utvecklarna ska ha hela team med enda arbetsuppgift att övervaka spelarna, så har också flera ytterligare åtgärder vidtagits för att få till en så rättvis spelupplevelse som möjligt.

– Jag kan inte gå in på detaljer. Men rent generellt är det så mycket mer vi stängt ner och gjort mindre åtkomligt än förut. Det handlar också om vår förmåga att agera när saker och ting är fel, så vi har jobbat mycket på vår förmåga att uppdatera spelet snabbare och mer effektivt än vi kunnat tidigare, säger Infinity Ward-anställde Robert Bowling.

– Mycket kan göras och utvärderas genom [kommande onlinetjänsten] Elite. Sen har vi verktyg för att rapportera spelarsaker i spelet som spelarna kan använda, och vi kommer ha hela team som överser och vidtar åtgärder baserat på dessa [spelarrapporter]. Mycket av det där, överseende-grejerna, mycket av det introducerades i Black Ops. Men med Elite som släpps tillsammans med Modern Warfare 3 tar vi det till något större och har hela teams dedikerade enbart till det [att bekämpa fusk].

Call of Duty: Modern Warfare 3 släpps den åttonde november till pc, Xbox 360, Playstation 3 och Wii.