#Gran Turismo-skaparen Kazunori Yamauchis närmast sjukliga perfektionism känner väl de flesta redan till, men frågan är om kanske inte #Battlefield 3:s exekutive producent Patrick Bach är snäppet värre. I en Wall Street Journal-intervju säger han att han skäms så mycket över de spel han gjort att han vägrar starta dem.

– Jag vet inte varför, men jag skäms alltid över de spel jag varit involverad i att göra. Jag kan inte ens få mig att starta Battlefield: Bad Company 2, vårt senaste spel, eftersom jag skäms så mycket. Jag vet att det är en bra produkt men jag kan ändå bara se de saker vi kunde ha gjort bättre, förklarar Patrick Bach.

Gäller samma sak även för höstens storspel Battlefield 3?

– Just nu är vi [bara] veckor från att bli klara. Det enda du ser när du är så nära slutet är mer möjligheter. När du byggt upp ett spel under en så lång tid så blir du uttråkad av sakerna du tyckte så mycket om förut, så du får lust att ändra dem bara för sakens skull. Du håller med alla om att den repliken denna killen sa, ljudet från det där vapnet, var perfekt – men plötsligt vill du ändra på det för du blivit trött på det eftersom du redan sett det så många gånger. Men bara för att du blir trött på det betyder det inte att det är dåligt, säger Patrick Bach.

Battlefield 3 är som bekant i beta just nu, om någon kunnat undgå detta. Spelet släpps den 28 oktober till pc, Xbox 360 och Playstation 3.