Om du inte köper spelet nytt behöver du betala en engångsavgift för att få lira online när Drakes tredje lir nått butik.

Engångskoder för att låsa upp flerspelarfunktionalitet blir mer och mer populärt bland utgivare. #Uncharted 3: Drake's Deception är ett av #Sonys kommande storlir som "belönas" med PSN Pass, berättar Sony Espana-representanten Juan Jiménez för The Vault. Detta innebär att om du köper en begagnad utgåva utan engångskod måste du punga ut med runt 70 kronor för att kunna lira mot andra online.

Jiménez pekade på att det även är ett skydd mot piratkopiering och vi förväntar oss samma system för Sonys kommande titlar med flerspelarstöd.

Flertalet utgivare har ju senaste tiden klagat på hur mycket pengar de förlorar på andrahands marknaden, så kom inte att säg att detta är ett sätt att endast förhindra den illegala nedladdningen. 04/10 Ett extra skydd mot piratkopiering är det väl ändå inte. Du kan väl inte modda en ps3 så den kan köra piratade spel online eller? Dessa pass är ju först och främst tilllagda för att företagen ska få endel pengar för begagnade spel som man spelar multipl... 04/10 Köper såklart nytt u1-2 har ju varit så bra! Ska ärven köpa Dark souls å BF3 nytt samma där bra spel. :) 03/10 Du måste ändå köpa en ny kontroller om din gamla går sönder :p 03/10 Du måste ju ändå köpa påsar... Så den jämförelsen haltar där... 03/10 Schysst. Man ska inte ha 6000 trophies och fyra spel... *hånler* 03/10 mycket gnäll om nått som inte är nytt som sagt, detta är ju tom bättre deal än vad pc-spelen erbjuder. hur många pc-spel säljs 2nd hand? finns ju inte ens en chans att köpa en "ny" nyckel till dom. trist som sagt att man inte kan köpa beggat längre, men... 03/10 Går det ens pirata med nuvarande version? Ett annat sätt att minska piratandet är att utöka avlyssning och övervakning av internet. För det är ju så jävla prioriterat att jaga pirater på PS3, dom är ju så många hotet är ju så stort. Jag har aldrig sett... 03/10 +1000 03/10 kan dom inte sälja en version utan koden som är 70kr billigare för oss som inte är intreserad av multiplayer? vore trevligt. 03/10
Skicka en rättelse