Todd Hollenshead och Andy Chang berättar om skapandet av id Softwares veckoaktuella actionspel.

På fredag släpps #Rage, #id Softwares första spel sedan #Doom 3 släpptes för sju år sedan, och många hoppas självklart att det ska bli ett lika klassiskt varumärke som deras tidigare serier. När Todd Hollenshead och Andy Chang träffatade Gamasutra för att berätta om utvecklingen kallade de spelet "öppet men regisserat" och menade att storyn följer en rak linje men sidouppdragen och den stora racingdelen gör att folk kan göra avstickare.

– Själva storyn är linjär, självfallet, men det finns stunder då du bara kan ha kul och sticka iväg och tjäna pengar. Jag har sett spelare som bara kör race efter race efter race. Dom tycker det är roligast så i det avseendet kallar vi spelet öppet men regisserat, menade Chang.

Vår recension av Rage läser du klockan 06:01 imorgon bitti. Ställ klockan!

Men då finns det inga spel som följer din definition av öppenhet. Jag har då aldrig sett ett spel som du kan göra vad du vill i all oändlighet. Det man får skilja på är spel där du hela tiden följer en rak linje, där du kastas in från uppdrag till uppdr... 04/10 "öppet men regisserat" så fjantigt :P. Dom vet att folk gillar öppet pga. crysis, farcry och fallout så dom måste peta in ordet öppet. Rage är regisserat till max, det "öppna" betyder mer eller mindre att du kan välja "efter ett mission" att köra bil... 03/10 lär va smockfullt med buggar som fallout new vegas och få en stark trea ungefär.. .. går nog att speeda igenom på 3 timmar. är trots allt bara en techdemo av en ny spelmotor 03/10 För mig lär jag nog snarare läsa recensionen och SEN gå och lägga mig :P 03/10 ställer alltid klockan på 6:00, men kmr inte upp förns runt 6:40, blir att gå upp i tid imorgon :) 03/10 en 4:a tror ja på, 3:a tror jag defenetivt inte, tror spelet är alldeles för ambitiöst gjort för en fjuttig 3:a. 5:a är ja också tveksam till, tyvärr :) men har iaf förbokat spelet ;) 03/10 inte något utöver spelet självt. jag tror inte det blir så fantastiskt, men jag hoppas! 03/10 race efter race? Är detta ett bilspel? Lugna ner dig med bilskiten, annars ser det grymt ut! :) 03/10 [quote=moberg]jag tippar på en 3a på recensionen, men hoppas på en 5a :) ska bli roligt som fasiken att få lira till helgen![/quote Finns det något som tyder på att FZ bara skulle ge RAGE en trea? 03/10 jag tippar på en 3a på recensionen, men hoppas på en 5a :) ska bli roligt som fasiken att få lira till helgen! 03/10
Skicka en rättelse