Den nya Max Payne har gjort att fansen av de två första delarna blivit rejält oroliga. Max Paynes kreatörer på finska Remedy är inte lika nervösa och har till och med fått testa spelet och lämna feedback till den nya utvecklaren.

Av FZ:s läsare har #Max Payne 3 kallats "slutet för spelserien" och första trailern väckte reaktioner som "tråkigt", "sorgligt" och "skit".

Men vad tycker originalutvecklare på finska #Remedy? Sam Lake, creative director på spelstudion, hävdar att spelet "kommer att vara värt väntan" och att "så här nära releasen känns det som att välkomna hem en kär gammal vän". Matias Myllyrinne, managing director, är inne på samma spår:

– Vi har varit vänner med #Rockstar under en väldigt lång tid och trots att vårt team inte jobbar direkt med spelet har vi fått komma med synpunkter på utvecklingen. De har varit vänliga nog att låta oss prova spelet och fråga efter feedback. Det kommer att finnas särskilda element som gamla fans känner igen.

Rockstar har tillkännagett att det kommer att finnas mellansekvenser i serietidningsform samt tillräckligt med regntunga och mörka miljöer för att blidka fansen. Tror vi dem? Spelet släpps i mars.

Ah, jo väldigt troligt. ;) 05/10 Nvm ;) Jag menar bara att risken är stor att Max Payne 3 kommer till GFWL, Släpps i flera 'episoder' DLC kommer att finnas för fler nivåer, vapen etc. Istället för att spelet släpps som de två tidigare och blir moddat. 05/10 Kanske inte, men de har aldrig förr gjort ett dåligt spel heller. Så mina förväntningar stannar nog höga. 05/10 Ha inte det, för din egen skull. Det är extremt osannolikt att MP3 kommer ha samma magiska känsla som föregångarna har/hade. Spelet kommer säkert blir relativt underhållande som ett rent actionspel betraktat. Sänk förhoppningarna ett par växlar, tänk... 05/10 Jag är rädd för att även Max Payne, en riktigt bra serie, kommer att bli förstörd efter j****s mjölkning. 04/10 Det kan ju vara att de blir lite förblindade av coolhet, att nån annan gjort nåt nytt med deras märke. Hoppas inte det, hoppas verkligen att de är glada för att det känns som samma franchise. Har stora förhoppningar på MP3. 04/10 Vad de säger, eller rättare sagt måste säga officiellt och vad de tänker internt är nog två helt skilda saker. Med tanke på att de förmodligen borde låta ultrapositiva så läser jag nog snarare en tendens till besvikelse mellan raderna. Tut, tut! Get on... 04/10 Tror säkert spelet bli bra :) men tror inte det kommer vara gamla Max Payne som vi minns de, tyvärr :( 04/10 Oavsett vad de gör kommer vi Max Payne-nostalgiker att bli missnöjda. :/ 04/10 Så tolkade jag hans text. 04/10
Skicka en rättelse