"Jag hade fel och jag erkänner det", skriver Hilmar Veigar Pétursson i ett öppet brev till fansen.

I ett öppet brev till Eve-spelarna säger #CCP-chefen Hilmar Veigar Pétursson att han är ledsen för den senaste tidens kontroverser som fått de inbitna Eve-lirarna att sparka bakut.

– De senaste månaderna har verkligen öppnat ögonen på mig. Jag har gjort mycket själasökande och det som följer är min uppriktiga ansträngning att rensa luften med er allihop, börjar han i sitt brev.

– Avlägsenheten till CCP som många av er känt på sistone är mitt fel, och jag är verkligen ledsen för det. Det finns många bidragande faktorer, men i slutändan är det jag som måste axla ansvaret för mycket av det som hände. I korthet gjorde min iver att uppnå Eve:s sanna potential att jag tappade fokus på att göra de enkla sakerna rätt. Jag var otålig när jag borde ha varit försiktig, trotsig när jag skulle ha varit försonande och arrogant när jag skulle ha varit ödmjuk.

Hela det (överraskande) självkritiska brevet läser du här. Spelar du Eve och kan du i sådana fall förlåta den isländske chefen? Han är ju åtminstone ingen bankir.

Ok, jag sänker mig till din nivå: Du skall då alltid gå till personangrepp. :/ Jag tycker i alla fall det är positivt att en chef för ett företag gör sitt jobb och ser till att företaget inte föriorar pengar. Det är trots allt det som är hans uppgift.... 06/10 360:an föll väl bort pga. något med Xbox Live tror jag. PC-version har aldrig varit aktuellt, men skulle inte alls vara fel! 06/10 så... kan vi få Dust 514 till PC och 360 nu? 06/10 I princip. "ship spinning" är namet på den hangarvy som man tidiagare såg när man var dockad i en station. Denna vy togs bort och ersattes med "captains quarers" som är ett resurslukande dress-em-up som dessutom tog bort en del funktioner som tidigare... 06/10 Skeppet slutade rotera i hangaren när man stod och gjorde ingenting och det slutade i massiv nerd rage :) 06/10 Starkt jobbat, att våga erkänna sina misstag gör en pojke till man! 06/10 Vackert gjort helt klart! Grymt att be om ursäkt för sina misstag och faktiskt erkänna att vissa gamers på forumet hade rätt och han, högste chefen fick hybris o kände sig osårbar. Tänk om fler företag skulle ta det ansvaret....standardsvaret annars är... 06/10 Spelar inte längre (slutade efter Incarna katastrofen som måste vara den sämsta expansionen någonsin alla kategorier) och visst är det trevligt att Hillmar till slut får kasta sig framför tåget av besvikna eve-spelare, han borde ha gjort det för 2 månad... 06/10 CCP har trampat snett förr och ofta. Men de har en fin egenskap att be om ursäkt och lära sig från det och i slutändan bättra sig, så klart att man kan förlåta. 06/10 Bra gjort av snubben. Jag har varit med sedan augusti 2004 och övervägde aldrig att sluta så för mig var det lite märkligt att se hur hårt en del reagerade på forumen. Nu återstår att se vad som händer. 06/10
Skicka en rättelse