I veckan stod det klart att #Bungie och #Microsoft stod utan filmbolag när Universal och Fox lämnade projektet som ska ta Halo till vita duken. I sin blog kommenterar spelutvecklarna saken och de tar saken med ro, deras inställning är att bolag som är mer intresserade av siffror kanske inte är den bästa kreativa partnern.

The reality here at Bungie towers is a feeling of optimism, satisfaction and happiness for reasons we can’t go into. Frankly we’re interested in making the best movie, and it’s possible that a partner who’s more concerned with numbers, might not be the best partner for what’s more vitally a creative process. Suffice it to say that Peter, Neill, Fran and Microsoft are as excited and dedicated as ever and WETA continues the pre-production process. Actually, when you do finally get to see the stuff WETA has already made, you will probably pee a little.

Om weta fortfarande jobbar med pre production så betyder det att dom får ju pengar från någon redan nu. 24/10 En gissning är att MS och Bungie antingen satte upp för hårda ramar för vad filmens skulle innehålla, eller att de ville ha förmycket betalt för rättigheterna. 23/10 Nu syftade jag mer på Microsofts och bungies kommentarer, allt snack om kreativitet och dylikt. PR-trick, eller bara PR hade nog varit ett bättre ordval. 23/10 fatta inte varför inte Microsoft betalar filmen själva dom har fan råd med ett X antal Halo filmer ala 150miljoner dollar klassen utan det rör dom i ryggen för fan .. jag vill att filmen ska bli gjord .kan bli intressant att se PJ + weta och en ny intre... 23/10 Konstigt eller? Halo var (är) ett extremt bra spel men att släppa den över ett år (2?) senare utan förbättringar och med kass prestanda är ju självmord. Samma sak blir det ju med Halo 2 till vista. Kommer garanterat floppa - trotts att de nu verkar ha... 23/10 Ska man se till spelet Halo är det ju väldigt tveksamt om det blir en bra film då spelet var i total avsaknad av en story.. i princip. Men det behöver ju inte betyda något för filmen.. dock så brukar det vara så :P 23/10 Fatta om det skulle bli en hit ( inte för att jag tror det, men man kan ju leka med tanken lite) Fatta var piss Fox och Universal skulle bli då, med tanke att det tackade båda nej till Sagan om ringen (och universal tackade även nej till star wars). Oke... 23/10 Sen är frågan hur "kreativt" de vill att deras produktionsbolag ska vara, de kan ju inte frångå att film är business. Fast Jackson borde vara bundis med folk på new line, de kanske är intressrade :) 23/10 Stora filmbolag skulle nog inte våga sig på en så här pass stor PR-stunt... Kan inte komma en bra anledning till att de skulle backa ur projektet på låtsas. Sen får man ju vara lite blåögd, och lita på de flesta nyheter. Annars hade det inte vara lönt... 22/10 Mjo spelet blev ju ingen flipp direkt till PC iaf, tanke på att de inte fanns några större hits till xboxen så blev de väl ganska bra där 22/10
Skicka en rättelse