Saker och ting klaffade inte, säger Rockstar och pekar mot GTA och Max Payne 3 som tröst.

Den magnifika western-berättelsen #Red Dead Redemption följde #Rockstar-mallen: skyhöga betyg och strålande försäljningssiffror. Men på en punkt bröt det trenden – det släpptes inte till pc. Önskemålen på en pc-version har haglat, men Rockstar hamrar nu ner en ny spik i kistan genom att kalla en pc-release högst osannolik.

Företaget svarar på sin sajt på fansens frågor och när det kommer till Red Dead Redemption förklarar man att läget (av oklara skäl) inte var det rätta för en pc-portning.

– Vi hoppas att tillkännagivandet att #L.A. Noire kommer till pc i höst, och att vårt nästa storspel, #Max Payne 3, får pc-release (plus att vi släppt både #Grand Theft Auto IV och #Episodes from Liberty City till pc) sätter punkt för missuppfattningen att vi överger pc-plattformen.

– Ja, vi vet att det bara fattas en titel i vår releaseplan för pc-spel – Red Dead Redemption, förstås – och givetvis är vi väl medvetna om att en del fans frågat om det. Allt vi kan säga är att så fort det är möjligt (tekniskt, utvecklarmässigt och affärsmässigt) för oss att släppa ett spel till pc (eller någon annan plattform) gör vi det, och det brukar vi göra. Olyckligtvis är inte det fallet 100 procent av gångerna till alla plattformar.

Så sammanfattningsvis: inget Red Dead till pc, trösta dig med GTA, Max Payne 3 och L.A. Noire istället. Känns det lagom som ersättning?

Red Dead Redemption släpptes till PS3 och Xbox 360 våren 2010. Vi gillade.

Nej det är inte bara det, jag tror de har inte tid föratt de jobbar på andra spel. De sa de har ingen planer just nu för nytt GTA heller då de har inte tid. Andra orsaken för RDR är tekniska problem som uppstår i samband med pc portningen och RDR är anp... 07/10 Vill då fan inte har nåt LA Noire, det är RDR som gäller. 07/10 http://www.rockstargames.com/newswire/article/19081/asked-answered-max-payne-3-la-noire-red-dead-and-more.html Så Rockstars anledning till varför de inte släppt Red Dead Redemption på PC är: Vi har ingen anledning och kan inte snacka ur skägget. 07/10 [quote=Håkan][quote=bjosarn][quote=Blazing_Angel] som mafia 2 07/10 Får ju hoppa in och påstå att jag läser många böcker och att LA Noire fortfarande är det sämsta spelet 2011. 1. Det är ett sandboxspel där man inte får utnyttja hela idén med sandbox, utan det finns INGET att göra ute i "världen" förutom att transporter... 07/10 Yeah right antingen är man pcgamer och är bäst eller också är man konsolspelare och får alla spel men man får ta så jävla mycket skit från de astuffa pc spelarna. 07/10 Kom igen.. det där var väl lite onödigt sagt? Kasta bränsle på brasan i försök att elda upp. Visa lite ödmjukhet istället. 07/10 men shit , då får jag väl ta och köpa en xbox igen då , precis som för gta 4 , som inte kom till pc . hehe , man ska aldrig säga aldrig, samtidigt som det här faktiskt är lite annorlunda case jämfört med gta serien. 07/10 Och jag bryr mig inte om Red Dead Redemption heller. Ge oss ett GTA 5 på PC och helst inte ett nytt San Andreas som var bra på sin tid men det räcker också. 06/10 Who's the retard now? Synd att ni hatear på konsol hela tiden när ni ständigt blir ägda. 06/10
Skicka en rättelse