Den magnifika western-berättelsen #Red Dead Redemption följde #Rockstar-mallen: skyhöga betyg och strålande försäljningssiffror. Men på en punkt bröt det trenden – det släpptes inte till pc. Önskemålen på en pc-version har haglat, men Rockstar hamrar nu ner en ny spik i kistan genom att kalla en pc-release högst osannolik.

Företaget svarar på sin sajt på fansens frågor och när det kommer till Red Dead Redemption förklarar man att läget (av oklara skäl) inte var det rätta för en pc-portning.

– Vi hoppas att tillkännagivandet att #L.A. Noire kommer till pc i höst, och att vårt nästa storspel, #Max Payne 3, får pc-release (plus att vi släppt både #Grand Theft Auto IV och #Episodes from Liberty City till pc) sätter punkt för missuppfattningen att vi överger pc-plattformen.

– Ja, vi vet att det bara fattas en titel i vår releaseplan för pc-spel – Red Dead Redemption, förstås – och givetvis är vi väl medvetna om att en del fans frågat om det. Allt vi kan säga är att så fort det är möjligt (tekniskt, utvecklarmässigt och affärsmässigt) för oss att släppa ett spel till pc (eller någon annan plattform) gör vi det, och det brukar vi göra. Olyckligtvis är inte det fallet 100 procent av gångerna till alla plattformar.

Så sammanfattningsvis: inget Red Dead till pc, trösta dig med GTA, Max Payne 3 och L.A. Noire istället. Känns det lagom som ersättning?

Red Dead Redemption släpptes till PS3 och Xbox 360 våren 2010. Vi gillade.