Till slut tyckte Bethesda att det var dags att lyfta bladet från munnen och för första gången uttalar de sig kring turerna med Markus "Notch" Persson och hans Scrolls.

För första gången uttalar sig #Bethesda om turerna kring spelet (och i synnerhet namnet) #Scrolls. Inte helt oväntat försöker den stora spelmogulen peka på att den kreativa sidan av företaget inte har mycket med saken att göra.

– Det här är en affärssak som baseras på hur lagen kring varumärken fungerar och det kommer även i fortsättningen att hanteras av advokater som förstår den och inte av mig eller våra utvecklare, berättar Pete Hines, VP för Bethesda, i ett uttalande till Kotaku.

Han understryker att det inte rör sig om någon personlig vendetta och att Bethesda är tvungen att skydda sina varumärken.

– Ingen här njuter av att dras in i detta. Förhoppningsvis löser det sig snart.

Å sin sida har Markus "Notch" Persson varit flitig med att lämna kommentarer angående bråket och har sagt att han försökt vid flera tillfällen att få till en lösning med Bethesda – utan framgång. Notch berättar för Kotaku:

– Våra advokater har sagt att vi inte håller med om att ett brott har begått, men att vi är villiga att hitta en lösning på problemet. Vi har försökt oss på flera stycken, som att vi inte ansöker om varumärket eller att vi inte använder ordet "Scrolls" i sin enkla form utan som en längre titel.

Men Bethesdas, eller snarare moderföretagets Zenimax, advokater vill att #Mojang låter bli att använda ordet överhuvudtaget. Men de säger å sin sida att historien har fler sidor, även om Hines inte vill gå in på detaljer.

– Mojangs publika uttalanden har inte visat hela bilden.

Återstår att se om den här oändliga (onödiga?) historien får ett slut.

Vi kan ju ta en titt på "Star Trek" och "Star Wars", helt olika i sitt kanon, dvs. ursprung och syfte, men den senarenämnda lånade onekligen "Star" för att det lät riktigt fint. 08/10 Visst har Bethesda rätt att bevaka sitt område och sina titlar. Men som i detta fall så var det nu Zenimax som ägare av Bethesda som drog igång det hela och försöker få rätt i detta ärende. Samtidigt som de egentligen skulle kunna sitta i samma sits som... 08/10 Jag hade själv en inarbetad titel i en produkt(ej spel) där de stora drakarna bara snodde det rakt av. Både brandade OEM-programvara till samma namn, döpte tjänster hos sig till samma namn. Men vem fasen som liten företagare har pengar att gå emot dessa... 08/10 Jag känner ingen som refererar Morrowind, Oblivion eller Skyrim som t.ex. The Elder Scrolls - Skyrim. Alla benämner dem endast som det sista ordet som talar om vilket spel i serien det handlar om. Själv kan jag endast tänka mig att fans av just denna... 08/10 Jo, men sedan kan man ju också se det ironiska med det hela. Zenimax var det som startade detta och inte Bethesda, Zenimax köpte Id Software som gjorde Rage. Rage gör det detsamma som Scrolls gör men mot det gamla Streets of Rage och jag tror inte att... 08/10 Kan bara hålla med - totalt intetsägande. Det ger nästan intrycket att de vill rida på Elder Scrolls som begrepp. Absolut inte värt att kämpa för. Titlar har stor betydelse tycker jag. Tönt-titlar som en svensk film ala "Ärtor och morrhår" t.ex kände... 08/10 Det finns absolut inget logiskt sätt att Bethesda skulle ha något att säga till om här men det skulle inte ens förvåna mig om de får rätt. Jag antar att advokaterna inte vet att ordet scroll(s) existerade före Bethesda namnsatte sin spelserie. 08/10 Jag förstår inte hur dom tror att dom har rätt till ordet scrolls? Så om nån gör ett spel med namnet "Elder" blir dom också på hoppade? 08/10 man kan ju förstå varför det aldrig blir fred i världen.. när man bråkar om 7 bokstäver. 08/10 Jag är glad att det har gått bra för Notch, men jag förstår inte mening med att publicera juridiska dokument online på det sättet som han gjort. Är det för att vi ska tycka synd om honom? Självklart leder detta till publicitet som ställer folk på anting... 07/10
Skicka en rättelse