Tiden är ännu inte här för en konsol där spelen bara distribueras digitalt, säger Sony angående designfilosofin bakom Vita.

Världen är fortfarande inte mogen för en konsol där spel bara kan laddas ner och inte köpas i butik, säger Sony-chefen Shuhei Yoshida. Han menar på att det fortfarande finns många platser i världen där internetförbindelserna lämnar en hel del att önska.

– Vi tror att för vissa konsumenter är tiden inne, men för andra är tiden inte inne. Så vi tycker inte att det ännu är läge att lansera en plattform som download-only. Vissa PS Vita-titlar, som Uncharted: Golden Abyss, är nära 4GB i storlek och det kan vara för stort att ladda hem för konsumenter utan en snabb internetförbindelse, säger Shuhei Yoshida.

– En del konsumenter tycker också om att handla i spelbutiker, prata med kunniga anställda och köpa och spela spel på plats. Vi vill inte ta ifrån den möjligheten för konsumenterna.

Är du sugen på en download only-framtid eller håller du hårt i dina fysiska spelboxar?

Stackae du som blir fistad av Steam, inte nog med att prisen alltid är dyra (ofta även på rea) du har ingen rätt att spela dem heller XD Jan kan göra vad jag vill med min 360 och mitt konto, jag får iaf spela mina spel, medan du kan bli bannad eller avs... 14/11 Nej tack... 10/10 Jag håller hårt i mina kära spelboxar. Fuu download only. Iaf vad gäller AAA titlar. 10/10 Jag kan förstå att Sony-fans inte vill lita på deras infrastruktur. Men på det stora hela måste ju saker gå framåt till slut,oavsett plattform. 09/10 Tack Sony <3 Mer respekt till er. Vill inte köpa spel download only, vägrar. 09/10 Jag föredrar helt klart en samling spel i bokhyllan jämfört med den digitala motsvarigheten, speciellt när nedladdningsbara spel oftast kostar samma, eller mer än den fysiska kopian. Dock så köpte jag ju idag precis Fable 3 för 125kr från Steam, så för... 08/10 Jag tänkte ju att man har en i sin ägo och laddar på det när man vill köpa ett nytt spel.... istället för fler skivor att ha hemma.... kanske konstigt formulerat bara.... 08/10 Tycker det är sjukt skönt att slippa alla onödiga kartonger som bara skräpar. :) 08/10 DVD skivor är förmodligen mer miljövänligt än USB-stickor. 08/10 Jaha, så om man vill tweaka eller modda sitt spel så måste man helt plötsligt bli reverse engineer? För att i samma stund bli bannad för att man har gjort förändringar i filen, BAH! Konsollspel skulle jag aldrig köpa digitalt överhuvudtaget, det är förp... 08/10
Skicka en rättelse