Många Battlefield 3-spelare har klagat på testversionen – Dice förklarar att det råder ett missförstånd om vad betans syfte egentligen är.

Den senaste tiden har många #Battlefield 3-fans klagat på buggar och andra spelmässiga problem i den beta #Dice släppte förra veckan. Nu förklarar svenskarna att det blivit ett missförstånd kring vad syftet med betan egentligen är.

– Våra intentioner först och främst har varit att testa så allt håller. Som vi sa i början, vi har sex gånger så många spelare som vi hade med #Bad Company 2 och vi har ett rekordhögt antal samtidiga användare jämfört med allt annat vi gjort tidigare. Och vi vet att det funkar. I tidigare spel som Bad Company och #1943 hade vi allvarliga problem med att få allt att fungera, det blev överbelastat – det har inte varit ett problem denna gången, säger producenten Patrick Liu.

– Vi ville bara försäkra oss om att allt inte skulle krascha totalt vid lanseringen. Det var hemskt med Battlefield 1943 – det sålde 10 gånger så mycket vi trodde att det skulle göra, och det låg nere i tre eller fyra dagar vilket är riktigt dåligt. Vi vill inte gå igenom det igen, avslutar han.

Battlefield 3 släpps i slutet av månaden till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Längtar du?

Oj jag som trodde att dom ville att man skulle klaga om man såg något fel???? Jag tror att det är svenskarna som inte förstår resten av världen........Klaga ska man å det blir det mer av men bara för att det är en beta sen när spelet blir klart får dom... 10/10 Att grafiken skulle varit låst på något sätt överhuvudtaget hittar jag inga som helst belägg för någonstans. Någon får gärna bevisa mig fel här med en länk eller dylikt där någon på DICE/EA uttalar sig om detta. Hittar bara posts från diverse spelare... 10/10 Tycker det var fantastiskt underhållande att första gången jag smög i buskarna och skulle kasta en granat i mitt fina camouflage så undrade jag vart fan granaten tog vägen, i den fastnade på ett blad i busken och sprängde mig själv i luften... :D 10/10 När det gäller grafiken förresten, vet vi med säkerhet att den var låst på medium? kan nån verifiera detta? Anledningen till att jag undrar är att nvidia har på geforce gått igenom varenda grafik inställning i betan och dom nämner ingenting om detta. 10/10 beta är beta, dömer aldrig ett spel efter betan. hade det varit ett demo så hade det varit nåt helt annat. 10/10 Som jag förstod det så sa väl inte direkt DICE/EA att det var främst server kapacitet de skulle testa? Otydlighet skapar oförstånd. Sen kan jag också förstå att folk undrar varför man vill att vi ska ge feedback på en beta med kod som är flera månader... 10/10 Vilken tid idag stängs betan? Har jag tur så hinner jag lira lite Caspian border efter jobb och gym. 10/10 jag väntar tills releasen är gjord. får se hur det blev 10/10 Folk måste förstå att Dice stresstestar servrar. Dom släpper ju inte Caspian border för att dom är snälla, det är en beta. Det är ett jobb. Betan fungerar finfint för mig, med bitvis lagg, bitvis irritation över buggar, och att browsern suger pung just... 10/10 Funkar över förväntan på ps3, forza dice! 10/10
Skicka en rättelse