Den som in i det sista hoppats att kunna kringgå Sonys europaembargo genom att själv beställa en [[Playstation 3]]-konsol med tillhörande spel direkt från USA, Kanada eller Japan verkar få tänka om. I en faksimil hos brittiska BBC heter det att Sony inte bara motsätter sig import, utan att man också kommer att aktivt blockera alla försök "med lagens fulla kraft".

Förra veckan skall en brittisk domstol förbjudit det taiwanesiska företaget #Lik-Sang att sälja delar av Sonys produktutbud till Europa av en brittisk domstol. Beskedet väntas bli prejudicerande - sannolikt inom hela EU - och därmed även påverka Sverige. I en kommentar hävdar Sony att beskedet ytterst är för européernas eget bästa:

" - Vi försöker skydda konsumenterna från att köpa hårdvara som inte uppfyller de strikta säkerhetskrav som råder inom EU och Storbritannien."

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Playstation_3/ps3_isometrisk.thumb.jpg" width="100" height="71" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
Inte säker?Huruvida förklaringen faller i god jord hos de redan hårt prövade europeiska konsumenterna eller inte återstår att se. Svårigheter att producera ett tillräckligt antal konsoler till den japanska och de nordamerikanska marknaderna till trots är Playstation 3 tänkt att börja säljas i Europa någon gång i mars [[2007]].

?

Vad tycker du? Håller Sonys förklaring? Är det rätt eller fel att förbjuda europeisk import? Skulle du - om du är intresserad - kunna tänka dig att själv importera en konsol? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

http://www.vgcats.com/comics/?strip_id=212 VGcats ftw 26/10 grejen e den att bluray spelarn e svindyr om man jämför me hdspelarn i usa, skivorna till hd e billigare än bluray också... går nu bolagen ut med hd så kommer de bara göras såna spelare och därmed hålla produktionskostnaden hög för sony eftersom där int... 24/10 Sony har väl ändå rättigheter till flera hundra olika filmer som dom kan släppa på blu-ray. Så tror inte att loppet är kört för det formatet än. Dessutom, om det går hälften så bra för ps3 som det gjorde för ps2 tror jag att dom har ett stort övertag... 24/10 spelen ja, det är iaf vad de har sagt tidigare... 24/10 Jag hade för mig att PS3 var regionsfri, är han eller jag ute och cyklar? 24/10 Jag vet inte vad Lik-sang är för företag, men om det ligger i Hong Kong så berör det brittarna ganska mycket då de fortfarande har speciella importregler kvar mellan Hong Kong och Storbritanien. Man kan säga att det är en bakväg in till EU :) 24/10 som en liten dödare i tråden här så läste ja detta på idg: http://www.idg.se/2.1085/1.79630 37 tillverkare av lagringsmedia i USA har nu bestämt sig för att stödja hd-dvd som det format som ska ta över efter dvd:n. Beslutet är en stor besvikelse för anh... 24/10 Det står att det troligen blir prejudicerande, d v s att de andra länderna tar efter. :down: EU :down: 24/10 Det är väll inte så svårt, alla sonys konsoller luktar ju shit.:\ 24/10 har hört att den kostar ganska mkt 24/10
Skicka en rättelse