Tvåan sålde inte tillräckligt. Sega struntar i att släppa Valkyria Chronicles 3 i väst.

Fans av taktiska rollspel får idag anledning att misströsta – #Sega meddelar att de struntar i att lokalisera #Valkyria Chronicles 3 för västvärlden. Varken Europa eller Nordamerika får titeln, och det motiveras med att försäljningen av tvåan (som bara släpptes till PSP) helt enkelt var för dålig.

Draget kommer kanske inte som någon jättestor överraskning, då spelförsäljningen till PSP är iskall i våra områden medan formatet fortfarande är hett i Japan.

Enligt Sega skulle inte de förväntade intäkterna ens rättfärdiga översättningskostnaderna.

Allt hopp är dock inte ute. Spelet kan fortfarande bli aktuellt som nedladdningsbar titel till PSP-uppföljaren Vita. Men än är inga beslut tagna kring om en sådan version ska utvecklas och utsikten är antagligen inte den ljusaste.

Låt oss se, först släpper de uppföljarna till ett fantastiskt spel exklusivt till PSP i ett billigt försök att sälja fler PSP, och sen när försäljningen uteblir så gnäller de på att spelet sålde dåligt. Dra åt helvete SEGA. 16/10 Gah! Ett av de få spel jag faktiskt stått ut med på konsol och handkontroll. 13/10 det är inte ett Jrpg ala final fantasy utan är ett strategi spel i lite fantasi världs krigs sättning(andra världskrig nivå på vapen och tanks), du har en liten trupp som du kontrollerar som du får ta in i turn-based strategiska strider, du har då en... 13/10 önskar de släppte spelen till ps3 valkyria chronicales till ps3 är ett av mina favorit spel och var väldigt unikt och roligt. 13/10 Klart de sålde dåligt eftersom det var PSP only. Jävla idioter @ sega alltså... 13/10 Kunde inte ha sagt det bättre :) Släpp VC2 & VC3 till PS3 med högre upplösning som God of War Collection II, eller vad det nu heter, och det är ett solklart köp. 12/10 Inte första gången Japan dissar väst, och det lär knappast bli den sista 12/10 Om man släpper det på PSP istället för konsol så... 12/10 Precis. Släpp en utgåva med Valkyria Chronicles + DLC (samt möjligen en trophy-patch) samt uppföljarna i högre upplösning likt God of War-spelen som nyligen uppgraderades från PSP till PS3. Sälj en massa exemplar. Gör sedan en riktig PS3-uppföljare! :-) 12/10 Trist för de som gillar denna typen av spel - dock ingen förlust för mig. Jag älskar rollspel osv...men (Jag antar att detta är ett jrpg?) inte jrpg :) 12/10
Skicka en rättelse