Square Enix hotar Playstation 3-spelarna med att de inte övergivit planerna på en Playstation 3-lansering. Januari 2013 är det senaste budet.

En Playstation 3-version av onlinerollspelsfloppen #Final Fantasy XIV är fortfarande på väg, enligt #Square Enix. De nya planerna är att PS3-versionen ska få en stängd beta under vintern 2012, med ett planerat släpp i "januari 2013 eller senare".

Från och med slutet av november eller början av december kommer pc-versionen av spelet att återfå sin månadskostnad. Sedan det katastrofala släppet förra hösten har online-fantasin varit gratis, medan Square Enix bytt utvecklingsteam och jobbat hårt med att åtgärda titelns alla brister. Alla spelare kommer få e-post med information om hur prenumerationssystemet kommer att fungera.

Square Enix-chefen Yoichi Wada kommenterar att han är "medveten om att detta inte blir populärt, men att det är ett nödvändigt steg för att förverkliga Final Fantasy XIV:s fulla potential". Totalt sitter det 250 anställda och sliter med att få fason på det kritiserade online-äventyret.

Skicka en rättelse