En unik spelidé och ett ihopsamlat super-team ska hjälpa Level-5 att lyckas med sin ambitiösa 3DS-titel.

#Level-5 har på senare år profilerat sig som en av Japans allra mest intressanta och nytänkande spelhus, och det nyutannonserade 3DS-liret #Guild 01 är ytterligare ett bevis på detta. Titeln består av fyra olika spel som utvecklas av fyra olika utvecklare – och det är inte vilka namn som helst det är frågan om!

Kaiho Shojo är namnet på en 3D-shooter som utvecklas av excentriske spelskaparen Goichi Suda, även känd som Suda51. Du spelar som en robot vars uppgift är att döda demoner. Såklart.

Air Porter görs av likaledes kultförklarade Yoot Saito, som bland annat stått bakom innovativa titlar som #Simtower och #Seaman. Spelet är en simulator där du ska hantera bagage på effektivast möjliga sätt.

Crimson Shroud är ett mörkt fantasy-rollspel från Yasumi Matsuno, som stått bakom milstolpar som #Final Fantasy Tactics och #Vagrant Story.

Rental Bukiya de Omasse är ytterligare ett rollspel, denna gång från japanska komikern Yoshiyuki Hirai, där du ikläder dig rollen som ägare av en vapenaffär. Om det bara blir en gnutta likt fjolårets fullpoängare #Recettear: An Item Shop's Tale så lär det vara värt din uppmärksamhet.

Guild 01 släpps i Japan någon gång nästa år. En europeisk lansering är i skrivande stund obekräftad.

Skicka en rättelse