Fler, längre, hårdare matcher och vi fortsätter hålla koll. Vilken match tyckte du var lördagens bästa?

Som vilken annan festival som helst var första kvällen fartfylld och energisk, med ett flertal minnesvärda höjdpunkter. När lördagen då så väl dyker upp är timmarna långa och matcherna många (eller vice versa), vilket känns av på såväl spelare som publik. Stundtals kan jag komma på mig själv att sakna nätstreamen som låter en välja mellan ett flertal matcher och kommentatorer om man inte är helt såld på matcherna som visas på huvudskärmen. Även om man enkelt kan vandra runt i lokalen och se på när proffsen tävlar mot varandra så är skärmen som visar de matcherna ganska liten och saknar ljud, vilket förstör lite av känslan och vackert tvingar en att tillsist att återvända till huvudskärmen och den stora publiken. Mångfalden som gjort MLG så framgångsrikt saknas till viss del i live-upplevelsen.

Trots att Jinro tyvärr inte tar sig förbi den öppna gruppen ser det ändå ljust ut för de andra svenska hoppen. HayprO gör det han förutspådde och lyckas besegra den oberäkneliga SlayerS BoxeR med 2-1 i matcher, men förlorar sedan mot MarineKingPrime, som tagit sig upp genom den öppna gruppen. MKP är utan tvekan den mest populära koreanska spelaren på MLG denna gång, av döma av publikreaktionen när han än spelar på huvudskärmen. Varken den legendariska BoxeR eller PuMa från hemmaplansgänget Evil Geniuses kan mäta sig med jublet från då MKP kontrollerar sina marinsoldater och göra fingerhjärtan till publiken.

Populära MarineKingPrime använder sig av listiga knep som fingerhjärtan till publiken för att ta sig upp genom öppna gruppen.

Även om HayprO gör bra ifrån sig och kan se fram emot en tredje plats i gruppen när slutspelet påbörjas imorgon bitti, är huvudpersonen under lördagen utan tvekan en annan svensk: Kim ”SaSe” Hammar från laget Quantic Gaming har nämligen under fredagen och lördagmorgon kämpat sig igenom den öppna gruppen och får, precis som MKP, sedan möta de stjärnor som redan placerats i Pool Play tack vare tidigare prestationer. Som om detta inte vore nog så lyckas SaSe dessutom mot slutet av kvällen med det som alla tidigare hävdat var omöjligt: Han besegrar den oövervinnelige Bomber med 2-1 i matcher i en intensiv Protoss mot Terran-serie. När jag når honom tar det ett långt ögonblick innan han ens inser att jag faktiskt pratar svenska med honom, då SaSe flygit direkt från Sydkorea där han bor och tränar, hit till USA.

Dennis Brännvall vs SaSe
- Tjenare SaSe, hur känns det nu direkt efter att du besegrat Bomber som alla sagt var oövervinnelig?
- Njae, det är väl okej, jag hamnade ändå på tredjeplats så jag får börja längre bak imorgon. Jag förlorade mot Puma 0-2 tidigare, så jag är mest besviken över det.
- Vilka spelare tror du är största hotet mot dig?
- Hm, MarineKingPrime skulle jag tro. Sedan Puma och Bomber.
- Alla tre spelar Terran, är det din bästa matchup?
- Ja, det är det faktiskt. Eller, det är i alla fall den matchup jag tycker är roligast att spela.

Efter den makalösa vinsten mot favorittippade Bomber ville alla ha sig en pratstund med SaSe, som var pissed off efter förlusten mot Puma.

Lördagens bästa match: EG IdrA mot MarineKingPrime (Zerg vs. Terran) bjuder på samma ingredienser som matchen mellan HuK och MC från gårdagen; ständig action, flertalet matchvändningar, olika enhetstaktiker och kombinationer, samt trash-talk mellan spelarna (vilket IdrA ignorerar, som egentligen gör det hela ännu mer underhållande).

Lördagens ögonblick: Följ länken för att återuppleva det.

Skicka en rättelse