Utvecklaren bakom Project Zomboid blev i helgen utsatt för inbrott och bland blev man av med två datorer innehållande det mesta av arbetet av den kommande uppdateringen. "Ett enormt bakslag", enligt utvecklaren själv.

#Project Zomboid-utvecklaren, #The Indie Stone, drabbades av en obehaglig överraskning i helgen. Ett inbrott resulterade i att två datorer med den största mängden av den kommande uppdateringen försvann från lägenheten där studions två grundare bor och arbetar. I Project Zomboid-bloggen kallar Will Porter det för "ett enormt bakslag". De har för vana att spara säkerhetskopior, men dessvärre sällan externt.

– Vi har förlorat fruktansvärt mycket arbete.

Chris Simpson, en av fyra utvecklare, twittrade med antydan om att detta kunde vara slutet för utvecklaren, varpå arga fans replikerade. Dessa tweets har sedan tagits bort och i bloggen förklarar Will Porter att Chris var chockad av någonting som upptäcktes bara någon timme tidigare.

– Det här kommer att försena nästa uppdatering kraftigt, som var nästintill färdig. Men Project Zomboid kommer tillbaka – starkare.

Skicka en rättelse