Att den svenska mediebranschens försök att avhandla datorspel på tv som bäst varit en halvhjärtad historia torde inte vara någon nyhet - med SVT:s insomnade och på FZ omdebatterade program [[Kontroll]] som det senaste i raden av exempel har programredaktionerna genomgående nekats förnyade anslag och därmed tvingats lägga ner verksamheten inom loppet av någon säsong.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Counter_Strike__/aac.thumb.jpg" width="100" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
På tv ikväll
Tongången på Z-TV - tv-kanalen som blev Simpsons med halva svenska folket för att i våras bli en renodlad musikhistoria - är uppenbarligen annorlunda när man berättar för FZ att man med start redan ikväll börjar sända spelprogrammet Pl4y. Enligt en dagsfärsk kommuniké skall fokus emellertid inte ligga på generella spelnyheter utan på datorspelande i tävlingsform organiserat av det kommersiella initiativet World Cyber Games. Det populära e-sportspelet #Counter-Strike torde ges därmed ges ett dominerande utrymme i programmet.

Då man uppenbarligen har man valt att varken ge programmet någon egen hemsida eller ens nämna det i kvällens tablå får nyfikna får tills vidare hålla till godo med en reklamflyer. Nyfikna rattar in någon av Z-TV:s konventionella eller webbaserade sändningar klockan 22:00 då Pl4y-redaktionen skall kasta loss med sitt premiärprogram.

Skicka en rättelse