I en intervju på branschsajten GamesIndustry.biz meddelar #Microsofts brittiske [[Xbox]]-chef Neil Thompson att företaget efterlyser konkurrens till [[Xbox 360]] och att man beklagar att [[Playstation 3]] inte kommer att finnas till försäljning i Europa inför julhandeln. Thompson påpekar i frispråkiga ordalag att det ibland är svårare att bekämpa en "myt" än verkliga förhållanden - en tydlig hänvisning till den [[hype]] som #Sony framgångsrikt lyckats skapa under Playstation 3:s utdragna lanseringsprocess.

Thompson frågar sig vidare och retoriskt om Sonys omtalade blueray-spelare uppväger det försprång Xbox 360 har i form av [[hårdvara | hårdvarutillbehör]], spelutbud och [[Xbox Live | onlinetjänst]] och påpekar samtidigt att man gärna hade tagit den striden redan nu - "Vi skulle gärna velat gå i närkamp i de här frågorna eftersom vi starkt känner att vi har ett otroligt starkt motbud" (till det som Playstation 3 skall erbjuda /red. anm.).

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Wii/wii_5.thumb.jpg" width="93" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5"></img>
Barnleksak?Att Microsoft uppenbarligen inte ser #Nintendo som något egentligt hot framgår tydligt när Thompson avslutar intervjuen med att konstatera att tv-spelssytemet [[Wii]] förvisso är "innovativt" men att det samtidigt är en "leksak för barn" som inte alls är jämförbar med Xbox 360. Utspelet berör en känslig punkt då Nintendo tidigare beskyllts för att rikta sig till en yngre målgrupp - en stämpel som man med mer vuxna titlar som #Resident Evil 4 och #True Crime: New York City den senaste tiden försökt tvätta bort.

?

Vad tycker du? Har Thompson gått över gränsen? Är det rätt att avfärda Playstation 3 som hype - och är Wii en barnleksak som inte kan jämföras med Xbox 360? Sjung ut dina åsikter i FZ:s forum!

OK, min lista då: 1. Nintendo har Zelda, mario kart, mario. 2. xbox och playstation har spel som jag kan spela bättre på min pc och en massa genrer jag inte spelar alls (bilspel, fighting, etc). nästa GTA är intressant, men det kommer ju till PC så smån... 13/11 Ja åh MIN pappa är bättre än ERA pappor!!! :D 13/11 Salinsky *Orka alla som snakkar Spelkänsla* hellre bra spelkänsla än bäst grafik. så du kör till exempel hellre ett bilspel med supergrafik och noll spelglädje på xbox 360 än ett sketkul spel med mindre bra grafik på Wii ? för du verkar inte gå efter... 13/11 Störst spel : 1. Sony 2. Nintendo 3. Microsoft. Varför? 1.sony har; Metal Gear-serien, vartenda jävla Final Fantasy-spel och jag kan inte säga något annat än att vartenda ett äger, Chrono-serien, Crash Bandicoot(enligt mig världens bästa plattformsspel)... 13/11 Tror att PS3 och Xbox 360 kommer ha tillräckligt med exklusiva spel. Förra generationen tycker jag att PS2 vann med råge på den fronten. Visst hade Xbox Halo, Ninja Gaiden och Forza Motorsport, men det stod sig rätt slätt mot den långa raden av exklusiv... 13/11 Mjo, det är det man brukar få höra... Halo och Ninja Gaiden, något mer?. Nej. Av de X360 spel som kommit ut och de som står på väntelistan så är de ett fåtal som intresserar mig, de som jag tittat på till PS3 väger över. 13/11 haze har ju rätt..ps3 lär nog vara mer som än dator än vad 360 är...och ursäkta men om du inte tycker att xbox har haft några storspel, vad kallar du då t.ex Halo för, Fable för? GoW lär bli ett storspel, ...faktum är att jag tror många spel kommer bli... 13/11 Ja den har bättre prestanda. Nej jag tror inte X360 är en dator, jag förknippar den med en dator då spelen som kommit till Xbox är spel som förr eller senare kommit ut till dator, sen har Xbox aldrig haft några storspel. Sony får kalla sin maskin vad... 13/11 testa RE4 på GC (ett spel som tom. slå många xbox360 i grafik) för att förstår att hårdvara är inte allt. 13/11 Problemet är väl att kraftigare hårdvara öppnar upp mer möjligheter iochmed större strider, större banor, öppnare landskap osv. Så man kan ju inte direkt säga att Xbox360 och PS3's hårdvara medför något dåligt. Och det är ju något som Wii saknar, möjlig... 13/11
Skicka en rättelse