Xbox 360 och Playstation 3 har redan lanserats och snart kommer även #Nintendo att lansera deras senaste tillskott i konsolvärlden med [[Wii]]. Både #Microsoft och #Sony har valt att inkludera stöd för framtidens film- och lagringsformat med HD- respektive Blu-ray-tekniken. Detta gör att konsolerna lär öppna intresse hos en större marknad, och inte bara hos de riktigt inbitna spelmänniskorna.

Pierre-Paul Trépanier, #Nintendo Canada, tycker emellertid att #Microsoft och #Sony agerar dåligt mot konsumenterna eftersom man i stort sätt tvingar på dem ny och relativt obeprövad teknik vilket för med sig ett högre pris.

?

Vad tycker du? Vad föredrar du? Är du villig att betala en extra slant för nyare teknik? Eller känns en billigare konsol utan detta mer lockande? Dela med dig av dina åsikter i forumet!

PS3 klarar av dual layer. Eller jag förmodar att det gör det eftersom Phil Harrison och andra höjdare på Sony påstår att spelen kommer krypa upp emot 50GB om något år... vore ju dumt att påstå det om konsolen inte skulle klara av det ^^ 15/11 Inte oroa sig för utrymme? Resistance tar upp nästan hela blu-ray skivan (23gb). Å då PS3:an har en single layer laser så är det ju "bara" 2gb kvar. Så oändligt möe utrymme finns det ju inte =) Jag tror att det formatet som lyckas vinna Microsofts och... 15/11 Det är redan spel som tar upp 15GB till Playstation 3. Och de lär bara bli större... Kan bara tänka mig hur stort Final Fantasy XIII kommer vara, speciellt nu när de vet om att de inte behöver oroa sig för utrymmet. 15/11 Ja förstår ditt resonemang. Men som sagt.. Det finns ju inget spelbolag idag som fyller dessa "futtiga" 9 GB ens!? Självklart så betyder MER utrymmer att det finns plats för MER data. Ganska logiskt. Men om man idag har möjlighet till att fylla upp en... 15/11 HD-DVD klarar 1080p Har ej sett någon dubbelsidig Blueray skiva. Vart har du sett den infon? Har inte påstått att den lagrar 30GB per sida, eller "lager" om vi skall vara petiga. Idag lagrar den 15GB per "lager" alltså 30GB precis som du säger. Och varf... 15/11 Är fortfarande tveksam på båda alternativ. När massproduktionen av Blu-ray blir så massiv att priserna är hanterbara så kommer vi förmodligen att använda oss av annan lagring än just optisk sådan. Jag ser hellre att infrastrukturen byggs ut så digital... 14/11 Exakt! Därav förstår jag inte hans påstående att HD-DVD skulle vara tekniskt sätt bättre :). Men alla får tycka vad de vill men Blue-ray är tekniskt sätt den bästa tekniken av de båda hands down. 14/11 Fel, dubbellagriga BD finns redan ute. Dessutom kan HD-DVD INTE lagra 30 gig per sida utan 15, de 30 gigare som är ute nu är duallayer, de planerar även en triple layer på45G, men hur "skrapsäker" tror du den skivan blir? Glöm inte, fler hårdvarutillver... 14/11 Högre kvalitet på texturerna eller ljudet, mer innehåll är några få saker som ytterligare 20 GB ledigt utrymme skulle kunna leda till. Vet dock inte om PS3 eller 360 klarar av att rendera bättre texturer än de som idag utan att förlora för mycket presta... 14/11 Go get 'em Tiger. 14/11
Skicka en rättelse