Visste du att... du kan lägga upp egna bilder på dig själv på FZ? Dels handlar det om en så kallad avatarbild - den lilla symbol som visas jämte de allmäna inlägg du skriver i vårt diskussionsforum - och dels om det fotografi som syns på din egen medlemssida. Avatarbilderen gör inte bara din FZ-användare mer personlig - den hjälper också andra användare att lättare känna igen dina foruminlägg. På samma vis gör så klart även ditt fotografi det enklare för andra att känna igen dig - perfekt inför ett [[LAN]] och andra sammankomster i verkliga livet med människor man inte träffat tidigare!

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/FZ-tips/redigera_foto.thumb.jpg" width="79" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Ladda upp ett fotoFör att kunna anpassa dina inställningar krävs först att du har registrerat en användare och är inloggad hos oss. Själva bildinställningarna hittas därefter i FZ:s vänstra marginal under rubriken Inställningar. Klicka antigen på Foto eller Avatar för att nå respektive inställningssida. Bildhanteringen är enkel och utförs i två snabba steg - följ instruktionerna här nedan:

1: Leta reda på den avatarbild eller det fotografi som du vill ladda upp. Läs först de regler som du måste följa - dessa kan i detalj läsas till höger på inställningssidorna. Notera särskilt att bilderna inte får vara hur stora som helst - för fotografier gäller en begränsning på 640 x 640 pixlar och 128 kB storlek, för avatarbilder 65 x 65 pixlar och 32 kB.
2: När du bestämt dig för den bild du vill använda - klicka på "Bläddra"-knappen på respektive inställningssida och ladda upp den. Avatarbilder syns på en gång men medlemsfotografier läggs i en särskild kö för godkännande. Så snart vi givit ditt fotografi grönt ljus syns det på din medlemssida. Normalt sett så sker det förhållandevis snabbt.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/FZ-tips/presentation.thumb.jpg" width="79" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Skriv presentationNär du har laddat upp respektive bild kan du också - om du vill - skriva en presentation av dig själv. Det kan vara några få ord - vem du är, vilken dator du har och vilka slags spel du tycker om - till en hel självbiografi! Texten visas precis som ditt fotografi på din medlemssida och bidrar därmed att ge andra en mer personlig och utförlig bild av dig själv. Har du svårt att komma igång? Låt dig inspireras av chefredaktör John Severinson och titta in på hans egen @2 medlemssida!

?

Vad tycker du? Har du en egen presentation du gärna vill visa? Vem har FZ:s längsta och mest omfattande presentation - och vem har den mest orginella? Länka till din egen presentation i FZ Forum!

Skicka en rättelse