Visste du att... du kan använda så kallade RSS-strömmar för att när som helst få en översiktsbild av FZ:s nyheter, filer, bloggar och mycket mera? I takt med att FZ växer kommer också våra nyheter allt tätare. Den som inte besöker oss minst en gång om dagen riskerar därmed att missa det vi skriver om. Därför erbjuder FZ vetgiriga läsare att prenumerera på våra RSS-strömmar för ständigt ha en aktuell översiktbild av det vi skriver om - utan att ens behöva vara inloggad hos oss!

Principen är enkel - välj en eller flera av våra sammanlagt åtta RSS-flöden med utgångspunkt av vad du är intresserad av. Varje ström representerar en särskild slags nyheter (exempelvis pc- eller konsolnyheter) eller en av FZ:s underavdelningar (exempelvis recensioner, filarkivet och FZ Wiki). Varje gång vi publicerar något matas rubriken och en länk in i RSS-flödet för enkel och smidig åtkomst.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/FZ-tips/rss_firefox.thumb.jpg" width="79" height="75" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
FZ:s nyhetsflödeSjälva RSS-prenumerationen syns och utförs enklast i en modern webbläsare. Såväl Internet Explorer 7 och FireFox har inbyggt stöd för RSS - läs mer om det fungerar praktiskt hos Microsoft respektive webbplatsen Blu.to. Den som hellre vill använda ett fristående program hittar en omfattande förteckning över så kallade aggregatorer (som flödesläsarna kallas) hos NewsOnFeeds.com. En kortare lista, en mer ingående förklaring samt själva adresserna till FZ:s egna RSS-strömmar hittas på fz.se/rss - välj de som passar dig bäst, luta dig tillbaka och låt din RSS-läsare göra resten!

?

Vad tycker du? Känner du till RSS-tekniken sedan tidigare? Använder du FZ:s strömmar på något särskilt sätt - i mobilen, skärmsläckaren eller på något annat sätt? Sjung ut dina erfarenheter i FZ Forum!