Trots en begränsad tillgång på [[konsol | konsoler]] ser [[Playstation 3]] inte ut att vara så efterfrågad i USA som spekulationerna på förhand tydligt gjort gällande - åtminstone inte om auktionsnätverket eBays amerikanska sajt kan antas vara en rättvis måttstock. Från en genomsnittlig prisnivå på $2900 (motsvarande 21 000 kronor!) vid lanseringstillfället i fredags har prislappen sjunkit med närmare $2000 till drygt $1000 - ett dramatiskt fall som måhända antyder att säljarna haft en orealistisk bild av vad köparna egentligen är redo att betala.

Utvecklingen följer därmed den trend som förra veckan även [n=16339 kunnat skönjas] på japanska eBay - när priset inte möter intresset sjunker efterfrågan också snabbt; en dyrköpt näsbränna i ekonomisk teori för överentusiastiska säljare.

?

Vad tycker du? Hur mycket är du villig att betala för en Playstation 3? Skulle du själv kunna tänka dig att köpa - eller sälja - en på eBay? Sjung ut dina åsikter om situationen och prissättningen i FZ:s forum!

Om det är i större skala så är skatteverket definitivt intresserade. De har just startat ett projekt där de kollar folk som regelbundet säljer på tex blocket. 21/11 Ok, lite halvt offtopic men jag har alltid undrat. Säg en person är sjukskriven eller arbetslös och har därmed tid stå och köa/ringa boka upp konsoll, biljett eller andra sådana släpp för återförsäljning. Ska det lagligen deklareras som inkomst av jobb... 21/11 Klart man ska ha en PS3.... men det är ju bara att vänta. Man kan ju alltid spela lite BF2 PR tills PS3'an finns till rätt pris (=butikspris). 20/11 Speciellt med tanke på att vissa av konsolerna inte ens är släppta..... 20/11 Det ska fungera väldigt bra... kan nog vara lite buggar de första månaderna dock. Problem: Ganska lite ramminne, ingen grafikacceleration 20/11 Istället för att ha dessa aggressiva argumentationer så kan vi väl alla erkänna att konsoler börjar likna datorer mer och mer. När en konsol kan göra allt som en PC kan göra så är den väl helt enkelt en PC? Vi är inte där än men det verkar gå åt det hål... 20/11 Windows-drivrutiner? Det finns fullgoda Linux-alternativ till så gott som alla Windows-applikationer. Den kommer att fungera alldeles utmärkt som persondator. Att konvertera HDMI till DVI är inga bekymmer med en adapter. Det är självklart att det kommer... 20/11 *Tar med sig hink och spade* W2K: Att man inte använder Linux till vanliga kontorsysslor är enbart ett PR-problem. Faktiskt så använder du eventuellt samma program på windows som Linux(Firefox, openoffice). Spel däremot har det funnits väldigt lite, men... 20/11 W2k = winn0r helt enkelt. Men PS3 verkar ju helt klart erbjuda flest möjligheter till annat än spel av de 3 konsollerna men kommer fortfarande inte att kunna nosa vid vad du kan göra med en pc eller mac. Sen är det väl inte riktigt klart hur hårda sony... 20/11 ..ah vad mysigt att läsa lite 'Konsoll(ps3) vs PC' snack :D För att elda på lite till: vad har PS3 som max upplösning? vad har min PC som max upplösning? :) 20/11
Skicka en rättelse