"Målet med den här annonsen är att fastställa [[Marcus Fenix]] som hjälten i #Gears of War-trilogin" - med de orden bekräftar #Microsofts marknadschef Jeff Bell det utvecklaren #Epic tidigare förnekat; företages rosade [[TPS]]-pangare får två uppföljare. Avslöjandet sker i en intervju på spelsajten GamesDaily och är knappast förvånande - med det genomgående positiva mottagande spelet fått av såväl recensenter och användare torde en uppföljare vara självskriven.

<img src="http://www.fz.se/bildarkiv/images/Gears_of_War__Xbox360_/screenshot00181.thumb.jpg" width="100" height="56" border="1" hspace="5" vspace="5" style="border: 1px solid black;"></img>
Trilogin även till Vista?
Huruvida de två nästkommande spelen i likhet med föregångaren i ett inledande skede kommer att vara [[Xbox 360]]-exklusiva återstår dock att se. Räkna dock med att Microsoft håller dörren öppen för [[Windows Vista]]-versioner - onekligen starka säljargument för att ytterligare befästa det nya operativsystemet som den spelplattform man tidigare sagt sig sakna i [[Windows XP]].